İleri yaştaki vatandaşlar için aşılama işlemleri üç merkezde yeniden başladı

20 bin doz Sinovac aşısının 10 bininin uygulanması ve geriye kalanların inci doz için saklanması sonrası duran aşılama çalışmaları, önümüzdeki hafta Türkiye’den 20 bin doz daha Sinovac aşısının gönderileceği haberinin ardından, bugün üç merkezde yeniden başladı.

Türkiye’den gönderilen 20 bin doz Sinovac aşısının 10 bininin uygulanması ve geriye kalan 10 bin dozun ise 28 gün sonra yapılacak ikinci doz için saklanması sonrası duran aşılama çalışmaları, önümüzdeki hafta Türkiye’den 20 bin doz daha Sinovac aşısının gönderileceği haberinin ardından, bugün üç merkezde yeniden başladı.

Aşılama işlemleri şu an Lefkoşa’daki Acil Durum Hastanesi (Pandemi Hastanesi), Güzelyurt Sağlık Merkezi ve Cengiz Topel Hastanesi'de gerçekleşiyor.

Sağlık Bakanı Pilli, yarın bu merkezlere ek olarak Girne Akçiçek Haastanesi'nde de Sinovac aşılama uygulaması yapılacağını duyurdu.

Bugün itibariyle üç merkezde gerçekleşen aşılama işlemleri, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanıyor.

Aşılama işlemleri, önceden açıklanan “online form doldurma” yoluyla değil; girişteki resepsiyonda form doldurup, sıra numarası alınarak gerçekleşiyor.

Editör: TE Bilisim