Avukatlardan anlamlı destek: Bir saatte 100 tablet!

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı öncülüğünde, avukatlar, çevrim içi eğitimde maddi imkansızlıklar nedeniyle mağdur olan öğrenciler için bir saatte 100 tabletin parası toplandı.

Çevrim içi (online) eğitimde, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitime erişim noktasında sıkıntıyı yaşayan öğrencilerin yardımına bu kez de avukatlar koştu.

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, öncülüğünde, avukatlar bir saatte 100 tabletin parasını topladı.

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Esendağlı, “Online eğitim ile ilgili maddi imkansızlık sebebiyle mağdur olan öğrenci sayısının görünenin çok ötesinde olduğunu, konunun içine girdikçe üzülerek daha çok anlıyoruz” dedi.

Esendağlı, “Geçen gün bu konu üzerine düşünürken, acaba bir saat içinde ihtiyaçlı çocuklar için 100 tablet toplayabilir miyim dedim ve harekete geçtim. Aradığım her avukat fikrime tereddütsüz bir şekilde destek verdi ve hiçbiri katkısını esirgemedi. Neticede 1 saate bile ihtiyaç duymadan 100 tabletin parasını avukat meslektaşlarımdan toplamış oldum. Bugün itibariyle temas ettiğimiz okul müdürlerine, ihtiyaçlı çocuklarımıza iletilmek üzere tabletleri teslim etmeye başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Online eğitim ile ilgili maddi imkansızlık sebebiyle mağdur olan öğrenci sayısının görünenin çok ötesinde olduğunu, konunun içine girdikçe üzülerek daha çok anlıyoruz.

Geçen gün bu konu üzerine düşünürken, acaba bir saat içinde ihtiyaçlı çocuklar için 100 tablet toplayabilir miyim dedim ve harekete geçtim. Aradığım her avukat fikrime tereddütsüz bir şekilde destek verdi ve hiçbiri katkısını esirgemedi. Neticede 1 saate bile ihtiyaç duymadan 100 tabletin parasını avukat meslektaşlarımdan toplamış oldum. Bugün itibariyle temas ettiğimiz okul müdürlerine, ihtiyaçlı çocuklarımıza iletilmek üzere tabletleri teslim etmeye başlıyoruz.

Bu teslimleri yaparken, görüntü veya paylaşım yapmayı veya bunu dile getirmeyi çok uygun görmüyorum. Ama, avukatların birlik ve dayanışmasının ortaya çıkardığı bu güzel neticeyi de "avukatlar günü" olarak anılan bugünde dile getirmeden geçemezdim. Bu iyiliğe katkı koyan tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim.

Eğitimde fırsat eşitsizliğinin giderilmesine az da olsa katkıda bulunmuş olmak, en güzel kutlamadır. Ama sanırım bu konuda toplum olarak gidecek çok yolumuz var.”