Ayşegül Baybars: “Kadınlara ve gençlere ayrı bir destek programı hazırlanmalı”

HP Milletvekili Ayşegül Baybars, pandemi sürecinde gençlerin ve kadınların işsizlik oranlarında çok ciddi bir artış olduğuna dikkat çekerek, “Kadınlara ve gençlere ayrı bir destek programı hazırlanmalı” dedi.

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Ayşegül Baybars, Kanal T ekranlarında yayınlanan bir programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baybars, devletin sadece gıda destek paketleri haricinde, zaruri ihtiyaçların da karşılanması için destek vermesi gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda ciddi bir planlamanın yapılması gerektiğini kaydetti.

Koronavirüs sürecinde ödeneksiz izne çıkarılan birçok insan olduğuna da işaret eden Baybars, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın diğer bakanlıklarla istişare içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

"ÜRETİMCİLERE DESTEK VERİLMELİ"

“Üretim alanında iş gücüne destek verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullanan HP’li vekil Ayşegül Baybars, KKTC’de genç işsizlik oranında da çok ciddi bir artış yaşandığını dile getirdi.

Sadece genç işsizlik oranında değil, kadınların da işsizlik oranında ciddi bir artış yaşandığının altını çizen Baybars, “Kadınlara ve gençlere ayrı bir destek programı yapılması gerekiyor. Dünyada ve Türkiye’de de birçok örneği var” dedi.