Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, katıldığı programda İskele bölgesinde 2 yeni vakanın tespit edildiğini açıkladı. Bu vakaların yaşlı karı koca oldukları bilgisini verdi.

Kocasının prostat ameliyatı için hastanede ameliyata hazırlanmadan önce yapılan rutin tahlilleri sonrası koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından, eşine de yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı aktarıldı.

Yeni tespit edilen vakaların, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini bildirildi.

Ayrıca, İskele’de tespit edilen 2 yeni vakanın hiçbir koronavirüs şikayeti olmadığı aktarıldı.

Bugün akşamüzeri Bakanlar Kurulu sonrası yapılan açıklamada biri Güzelyurt’ta biri de Riverside Otel’de karantinada olan 2 yeni pozitif vakanın tespit edildiği ifade edilmişti.

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin az önce açıkladığı İskele bölgesindeki 2 yeni vakayla birlikte bugün tespit edilen yeni vaka sayısı 4 oldu.

Tedbirlerin artırıldığını ifade eden Dr. Pilli, bölgeleri taramaya başladıklarını kaydetti.

Pilli, Lapta bölgesinde çalışan belediye görevlileri ve polis ekibine testler yapıldığını belirtti.

Cuma gününden bu yana hastaneye gelen her bireye, semptomu olsun veya olmasın PCR testi yapılmaya başlandığını söyleyen Pilli, yapılan testlerin nüfus sayısına göre az olmadığını ve bugüne kadar toplamda 4 bin 731 test yapıldığını kaydetti.

Dr. Pilli, ülkeye 5 bin adet Rapid/ Hızlı test getirtildiğini ve şu an mevcutta yaklaşık bin 500 testin olduğunu ifade ederek, AB’den gelen PCR testleriyle toplamda yaklaşık 4 bin adet PCR test kitinin bulunduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’nın bugün itibariyle Mağusa bölgesinde de testler yapılmaya başlandığını bilgisini veren Pilli, tüm sağlık merkezlerinde bulunan ateşli veya şüpheli vakalara günde 40/50 test yapılacak şekilde taramalar yapılacağını belirtti.

Sağlık Bakanı, yapılan çalışmalar sonrasında, günde 250 PCR testi yapılabileceğini vurguladı.