‘Barış İçin Judo’ başarımız

KKTC Judo Karması, 5-6 Nisan tarihlerinde Türkiye’nin Kilis ilinde gerçekleşen ‘Uluslararası Barış için Judo’ şampiyonasında oldukça başarılı sonuçlara imza attı.

JUDOCULARIMIZ KİLİS’TE ‘BARIŞ İÇİN JUDO’ YAPTI

KKTC Judo Karması, 5-6 Nisan tarihlerinde Türkiye’nin Kilis ilinde gerçekleşen ‘Uluslararası Barış için Judo’ şampiyonasında oldukça başarılı sonuçlara imza attı. Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Judo Federasyonu, Uluslararası Judo Federasyonu (IJF), Kilis Toplumsal Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nin iş birliği çerçevesinde Kilis’te düzenlenen ‘Uluslararası Barış için Judo’ müsabakalarında Türkiye’nin 22 ili yanı sıra, KKTC, Azerbaycan, Suriye ve Gürcistan olmak üzere 5 ülkeden toplam 457 judocu mücadele etti.

SPORCULARIMIZDAN 7 MADALYA VE ÜÇÜNCÜLÜK KUPASI

KKTC Judo Karması, 2 antrenör nezaretinde 8 erkek ve 5 kız olmak üzere toplam 13 sporcu ile şampiyonada Dünya barışına katkı koymak için ülkemizi başarıyla temsil etti. Judocularımız ülkemizde yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen şampiyonada bireysel klasmanda bir birincilik, iki ikincilik ve dört üçüncülükle toplamda 7 madalya kazanırken takımsal klasmanda ise üçüncülük kupasını kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

TÜM SPOR DALLARINA ÖRNEK OLACAK BİR ORGANİZASYON

Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) tarafından 2021 yılında ödül kazanan ‘Barış için Judo’ projesinin ana teması, özellikle savaşların yaşandığı ülkelerdeki çocukların diğer ülke çocuklarıyla bir araya gelerek kaynaşması ve hayata tutunmasını sağlamak. Bizim ülkemizde savaş olmamasına rağmen tanınmayan bir ülke olmamız nedeniyle ambargolardan dolayı sporcularımız uluslararası müsabakaları katılamıyor. Ancak böyle önemli bir mesajın verilmiş olduğu bu özel organizasyona KKTC’nin de davet edilmesi ve sporcularımızın ‘Barış için Judo’ yapması mutluluk verirken tüm spor dallarına da örnek olacak bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.

Şampiyonada dereceye giren sporcularımız:
Minik Kızlar
32 Kg – Kardelen Bebek (Birinci)
Minik Erkekler
60 Kg – Derviş Akış (İkinci)
Yıldız Kızlar
44 Kg – Ayşenur Gezer (Üçüncü)
52 Kg – Deniz Kadam (Üçüncü)
Yıldız Erkekler
50 Kg – Berat Saygılı (Üçüncü)
Genç Kızlar
48 Kg – Nisa Akkaya (ikinci)
Genç Erkekler
+90 Kg – Çağrı Ateş (Üçüncü)