Başbakan Ersan Saner: “Bizzat talimat verdim, doktor kadrolarını açıyoruz”

Başbakan Ersan Saner, doktor camiasının kadro sıkıntısı olduğuna işaret ederek, “Hükümet olarak bu sorunun aşılması için talimatı verdim, doktor kadrolarını açıyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) yaklaşık olarak 1 aydır çalışmalarında kısıtlamalara giderek, taleplerinin yerine getirilmesini istiyor… Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Ersan Saner, doktorların kadro sıkıntısı olduğuna işaret ederek, dün kendisinin talimat verdiğini ve hükümet olarak bu sorunun aşılması kapsamında çalıştıklarını aktardı.

Başbakan Saner, Maliye Bakanının gerekli çalışmayı tamamladığına da işaret ederek, Kamu Hizmetleri Kurumu’na gönderileceğini ve kadroların açılacağını açıkladı.

ÜLKENİN GELİRLERİ YÜZDE 30 ORANINDA AZALDI

Ülke gelirlerinin yüzde 30 oranında azaldığını belirten Saner, herkesin ortaya bir özveri koyması gerektiğini dile getirdi.

“HAYAT PAHALILIĞI ÖDENEĞİ TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR”

“İstediğiniz kadar talep edebilirsiniz. Nasıl bulup gerçekleştirebilirsiniz, onun yöntemlerini bulmanız gerekir” ifadelerini kullanan Saner, hayat pahalılığı ödeneğinin sadece doktor camiasını değil, tüm ülkeyi ilgilendirdiğini kaydetti.

“BU KONUDA HERKESTEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

Ödeme güçlüğü çekmeleri sonucunda hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulduğuna da dikkat çeken Ersan Saner, “Geçtiğimiz ay herkes maaşını alırken, yüzde 10,65 artışlı olarak almıştır. Bu konuda herkesten anlayış bekliyoruz” dedi.