2 Şubat'ta yapılacak değerlendirmeye kadar 3 Şubat tarihine kadar ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ifade eden Başbakan Ersan Saner, temel ihtiyaçları gidermek dışında sokağa çıkılamayacağını dile getirdi.

“Ülke genelinde kapanma” gündemiyle toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından Başbakan Ersan Saner açıklama yaptı.

Başbakan Saner, sokağa çıkma yasağıyla ilgili düzenleme yapıldığını belirterek, 3 Şubat’a kadar ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ifade etti. 2 Şubat günü yapılacak yeniden değerlendirmeye kadar, Girne’de 10 Şubat’a kadar, Lefkoşa’da ise sokağa çıkma yasağının 3 Şubat kadar uygulanmaya devam edeceğini aktaran Saner, kişisel ihtiyaçları gidermek dışında sokağa çıkılamayacağını vurguladı.

İnşaat sektörü faaliyetlerinin durdurulduğunu aktaran Saner, Üst Komite kararlarının Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti.

Saner, özel sektörde çalışan temaslıların karantina sürecinde ödemelerinin Sosyal Sigortalar tarafından karşılanması için karar ürettiklerini bildirdi.

Bugün alınan kararlarla Koronavirüs vakalarının minimum seviyeye inmesini arzu ettiklerini kaydeden Saner, yerel yönetimlere yetki devri gerçekleştirdiklerini de anımsattı, ciddi bir denetim mekanizması oluşturduklarını belirtti.

Türkiye’den gelen 20 bin Sinovac aşısına ilişkin Saner, “Bu bağlamda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür ediyoruz. Ne zaman başımız dara girse yanımızdalar... Türkiye’nin periyodik olarak alacağı aşılardan KKTC’ye 500 bin aşı tamamlana kadar aşı aktarılmaya devam edecek. Mart ayının ikinci haftasına kadar toplumun yarısının aşılanması için temaslarımızı sürdürüyoruz” dedi.,

Kaynak:Kıbrıs Postası