Başbakan Ersin Tatar’ın, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına hazırladığı fotoğraf sergisi açıldı.

Açılışa Başbakan Ersin Tatar ile eşi Kanal T Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Tatar ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Ersin Tatar, “fotoğraf! Tekkelimelik bir kavram. Ancak bazen binlerce kelimeyle tarif edemeyeceğimiz, hatta bazen kelimelerin tarif etmekte kifayetsiz kalabildiği, tarifsiz bir dünyayı bize gösteren bir kavramdır fotoğraf. Fotoğrafı çeken ise, bir daha yaşanmayacak, bir anlığına yaşamı tek karede donduran, ölümsüzleştirendir” diye konuştu.

Tatar, “insan fotoğrafı önce gözleriyle çeker, sonra makinesini kaldırıp o anı somutlaştırır, ölümsüzleştirir. İşte bu sergide, benim de elimden geldiğince sizlerle buluşturmaya çalıştığım fotoğrafları göreceksiniz.Ayrıca sizlerle fotoğraflara sanat penceresinden bakma fırsatı da yaratacak bu sergide, sanatın sadece görsellikten ibaret olmadığına, sanatın paylaşmak olduğuna, paylaşıldıkça daha çok değer kazandığına, değer kazandıkça daha çok toplumsal ve kültürel faydaya dönüştüğüne de şahitlik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başbakan Tatar, “ülkemizin ve dünyamızın doğal ve kültürel değerlerini çağdaş yöntemlerle paylaşmak, özellikle de sosyal medyadan paylaşmak ve bu paylaşımların da paylaşılarak çoğalması, ülkemizin mevcut değerlerinin tekrar tanımlanmasına, tanınmasına ve herşeyden önce de kayıt altına alınmasına da vesile olduğu kanaatini taşıyorum. Bugünün faydasının, çağımızın en zor hastalıklarından biri olan lösemi ile mücadele eden çocuklarımıza gideceğini, fotoğraf sanatı temelinde yapılan bu etkinliğin onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmamıza vesile olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Tatar, “bu paylaşım, elbette ki yeterli değildir, ancak olması gerekendir. Çocuklarımızın aileleriyle ve tüm sevenleriyle birlikte verdiği bu çok zorlu yaşam mücadelesine küçük de olsa, bir nebze katkı koymak amacıyla fotoğraf sanatı temelinde yaptığımız bu etkinlik, inşallah çocuklarımız adına çok daha büyük faydaların ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yaşama tutunmak için insan aklının ve ruhunun algılayamadığı zorluklara metanetle göğüs geren çocuklarımızı, ailelerini ve onlara destek veren kişi, kurum, kuruluş ve tüm sanat severleri en kalbi duygularımla selamlıyor, sağlık ve esenlik dileklerimi sunuyorum” dedi.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Başkanı Hüseyin Ruso da Başbakan Ersin Tatar’a böyle bir etkinlik düzenlemesinden dolayı teşekkür etti.