Başbakanlık önüne ‘Açlık Çadırı’ kuruldu

Turizm Emekçileri seslerini duyurmak için eylem başlattı.

Turizm Emekçileri İnisiyatifi, Bakanlar Kurulu’ndan turizme yönelik bekledikleri kararların çıkmaması nedeniyle seslerini duyurmak için eylem başlattı.

Açlık Çadırı olarak adlandırılan eylemde başbakanlık önüne karavan getirildi ve çadır kuruldu. Eylemde şimdilik açlık grevi olmayacağı belirtildi.

Eylemde, ‘Su akar iz bırakır turist döviz bırakır’ , ‘Çocuğum aç’ , ‘Bizde açız’, ‘Ünal baba Fikri baba bize sahip çık’, ‘Kapıları aç’, ‘bizimde çocuklarımız var’, ‘adil paylaşım’ ve ‘nefes alamıyoruz’ pankartları dikkat çekti.

Turizm Emekçileri İnisiyatifi adına açıklama yapan Fuat Neşe, turizm emekçilerinin artık dayanacak gücünün kalmadığını belirterek, Bakanlar Kurulu’ndan bir açılım beklediklerini ancak yine görmezden gelindiklerini söyledi.

Fuat Neşe, hükümet tarafından çare bulunana kadar eylemi sonlandırmayacaklarına dikkat çekerek, “Bize başka çare bırakmadılar .Netice alıncaya kadar 7/24 buradayız. Gerekli resmi açıklamalar yapılmazsa, buradan ayrılmamakta ısrarlıyız. 14 ayda 3 maaş alarak kendileri geçinmeye çalışsınlar bakalım. 1.500 TL’lerini istemiyoruz işimizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.