Başbakan Ersan Saner’in Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı kabulü ardından Başbakanlıkta bir dizi anlaşmaya imzalar atıldı. İmza töreninde Ulaştırma Bakanlıkları arasında Karayolları Master Planı konusunda imzalar ardından iki bakan kısa bir konuşma yaptı...

Ülkemizi geniş heyetiyle ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ziyaretinin ikinci gününde imzalar atılıyor...

E-Devlet hizmetlerinin geliştirilmesine ilişkin mutabakat zaptı ile TC ile KKTC Yüksek öğrenimde işbirliği anlaşması, KKTC-Türkiye Belediyeler Birliği arasında işbirliğine ilişkin anlaşmalara imza atıldı.

Karşılıklı Ulaştırma Bakanlıkları arasında da Karayolları Master Planı konusunda anlaşmalar imzalandı.

İmzaların ardından imza sahibi karşılıklı bakanlar kısa bir konuşma yaptı.

KARAİSMAİLOĞLU İLE ÜSTEL...

TC Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu imzalar ardından “Gelişen büyüyen KKTC’nin alt yapısında önemli bir adım atacağız. Uzun yıllardır devam eden Lefkoşa çevre yolunu yakında bitireceğiz. Devamında da en kısa zamaznda büyük atılımlar olacak. KKTC’nin alt yapısında önemli gelişmeler olacak…” dedi.

Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel ise teşekkür konuşmasını şu şekilde yaptı;

“Güzel bir güne şahitlik ediyoruz. Uzun zamandır beklediğimiz ve bugüne nasip olan yarım kalan otoyollarımızın bitimi için buradayız… Yürekten teşekkür ediyoruz. Bu mutlu günde hep birlikteyiz. Güzelyurt-Lefke yolu, Lefkoşa’nın büyük sıkıntısı olan Lefkoşa Çevre Yolu, Girne Değirmenlik Yolu… Yine sıkıntılar içinde olan Çayırova Karpaz Yolu ve 74 sonrası köy yollarımız… Ne mutlu bize ki bütün bu köy yollarını 2 yıl içinde yenileyeceğiz. 270 km’lik yolu… Hayırlı uğurlu olsun”.

Kaynak:Kıbrıs Postası 

Editör: TE Bilisim