Basın-Sen'den Arıklı ve Aşıkoğlu’na... "Sizi o koltukta oturtmayacağız"

Basın-Sen, Erhan Arıklı ve Şahap Aşıkoğlu’na her fırsatta etraflarına çamur attığını belirtti; Arıklı ve Aşıkoğlu’na, "Sizi o koltukta oturtmayacağız" diye seslendi.

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu’nun bir televizyon programında Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndaki (Kıb-Tek) yolsuzluk iddialarıyla ilgili “evrakları basına dağıtmasına rağmen bir gazetecinin bu evrakların basında yayımlanmaması için para dağıttığı” yönünde yapmış olduğu açıklamaları işaret ederek, “Büyük lokma ye büyük söz söyleme” deyimi tam da Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu’na uyuyor" dedi.

Basın-Sen'den yapılan açıklamada, katıldığı bir TV programında basın camiasından bir gazetecinin haber yaptırmamak için para dağıttığını iddia eden Aşıkoğlu'nun, bugün katıldığı bir başka TV programında ise kendisine isim vermesini isteyen program yapımcısına 'İsim vermek zorunda değilim' diye karşılık verdiği belirtildi.

Aşıkoğlu’nun yaptığı hareketi "aymazlık" olarak nitelendiren Basın-Sen açıklamasında, "Yine ona destek veren ve bu açıklamalarını yerinde bulan Erhan Arıklı da bu aymazlığa açıkça ortak olmaktadır" denildi.

Basın-Sen'den yapılan açıklamada, "Her fırsatta etraflarına çamur atan Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ve Şahap Aşıkoğlu’na bizim söyleyeceğimiz tek bir şey var, o da; Sizi o koltukta oturtmayacağız" ifadeleri yer aldı.