Emaneten aldığı jeneratörü satmakla suçlanan zanlı H.E. tutuklandı

 Lefkoşa’da başkasına ait jeneratörü “kendi malıymış” gibi 9 bin TL karşılığında sattığı gerekçesiyle tutuklanan zanlı H.E. aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

   “Sahtekarlıkla Para Temini” ve “Emanetçi Tarafından Sirkat” suçlarından mahkemeye çıkarılan zanlının 1 gün daha tutuklu kalmasına emir verildi.

   Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Emre Yel, olayla ilgili olguları aktardı.

   Polis, zanlı H.E.’nin “Sahtekarlıkla Para Temini” ve “Emanetçi Tarafından Sirkat” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

   Polis, 20 Ocak 2023 tarihinde, zanlı H.E.’nin Lefkoşa’da sakin bir kişiden emanet olarak aldığı jeneratörün kendisine ait olduğunu söyleyerek kimliği henüz tespit edilemeyen bir başka kişiye 9 bin TL karşılığında sattığını ifade etti.

   Polis, 13 Mart 2023 tarihinde mahkemeden derdest emri alındığını kaydetti.

   24 Mayıs 2023 tarihinde zanlının Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını belirten polis, zanlının olayla ilgili gönüllü ifade verdiğini söyledi.

   Meseleyle ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini dile getiren polis, alınacak ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini belirtti.

   Polis, zanlı aleyhinde mahkemeden 1 günlük tutukluluk emri talep etti.
   Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu olarak kalmasına emir verdi

Editör: Haber Merkezi