Askeri yasak bölgeyi ihlal eden zanlının başka bir suçu daha ortaya çıktı

Lefkoşa’da, hakkında “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçuna ilişkin soruşturma başlatılan ve soruşturma kapsamında başkasına ait Fransız kimliğiyle Güney Kıbrıs’a geçtiği de belirlenen zanlı J.C.T., bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı ve 1 günlük tutukluluk emri aldı.

   Lefkoşa Kaza Mahkemsi’nde yeminli şahadet veren Polis Memuru Emin Günal, zanlı J.C.T.’nin “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahtekarlıkla kayıt temini” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

   Günal, zanlı hakkında “1. Derecede askeri yasak bölgeyi ihlal” suçuna ilişkin soruşturma başlatıldığını anımsatarak, bu kapsamda zanlının 16.05.2023 tarihinde saat 19.00 raddelerinde Lokmacı Kara Giriş Kapısı’nda KKTC'den Güney Kıbrıs’a geçmek istediği esnada görevli memurlara üzerinde F.G. isminin yer aldığı Fransız kimliğini verip gerçek ismini gizleyerek başkasının kimliğine büründüğünü kaydetti.

    Zanlının sahte davranış ile kayıt temin ettiğini dile getiren Günal, yapılan soruşturmada zanlı ile ilgili belirtilen hususlar ile ilgili de yeni bir soruşturma başlatıldığını ifade etti.

   Günal, Fransız kimliğiyle ilgili de gereken yazışmaların tamamlandığına işaret ederek, söz konusu kimlik kartının incelenmek üzere PGM Sahtecilik ve Grafoloji Şubesi’ne gönderildiğini vurguladı.

    Temin edilecek rapor ışığında zanlının işlemiş olduğu suçun nevinin değişme olasılığının kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyen polis, zanlı hakkında 1 günlük tutukluluk emri talep etti.

   Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, istenilen tutukluluk emrini verdi.

Editör: Haber Merkezi