Belediyelerin ve Belediye Başkanlarının yerel gelirlerini doğrudan etkileyen reform beklentileri sürüyor. 

Kıbrıs Postası’na konuşan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, komitelerin mecliste yaz haftalarında çalışmasını talep ederek, belediyelerin idari ve gelirlerine yönelik Belediyeler Reformunu neticelendirmesini istedi.

ÖZELLİKLE İDARİ VE GELİRLERE DÖNÜK ÇALIŞMALAR….

Mahmut Özçınar, “Yerel yönetimlerde reform şarttır. Özellikle idari ve gelirlere dönük çalışmaların yapılması gerekir. Bizim beklentimiz budur. Meclis bu yaz haftalarında komitelerde çalışmalı. Belediyeler reformu gerçekleşmeli” dedi.

Güzelyurt’taki genel durumu sorduğumuz Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar, pandemi nedeniyle ülke genelinde yaşanan sıkıntıları herkes gibi yaşadıklarını, ekonomik sıkıntıların 'malum olduğunu', pandemi ile de mücadelede bölge olarak iyi gittiklerini ancak son dönemde artan vakalardan endişe duyduklarını söyledi.

Özçınar, halkı tedbirlere riayet etmeye çağırdı.

"SÖZ VERDİĞİMİZ PROJELERİN YÜZDE 80'İNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Güzelyurt Belediyesinde kendi öz kaynakları ile yatırımları sürdürdüklerinin altını çizen Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar, bitmek üzere olan Kent Parkı Projesi, tamamlanan Atık Suyun Tarıma Kazandırılması, Meydan düzenlemeleri, ihalesi tamamlanan Belediye Binası gibi söz verdikleri projelerin yüzde 80 oranıyla hayata kazandırma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.