TRT’nin önemli yapımı olan ve çekimleri ülkemizde yapılan “Bir Zamanlar Kıbrıs”dizi filminin galası Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapıldı.

Korona tedbirleri çerçevesinde gerçekleşen galaya ülkemizde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başta olmak üzere sınırlı sayıda davetli ve dizinin başrol oyuncuları, Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu  Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu katıldı. Dizi filminin yapımcılığını Erol Avcı üstlenirken, yönetmenliğini Hakan İnan yapıyor.

“Bir Zamanlar Kıbrıs”dizi filmini  senaryosunu ise Emre Özdur ve Başar Başaran yaptı.. Galada BRT’ye konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren,  TRT olarak uzun zamandır Kıbrıs’la ilgili bir proje düşünüldüğünü belirterek,  Kıbrıs’ın kendine özel bir kültürü olduğunu dile getirdi.  

TRT’nin son yıllarda tarihi projelere çok önem verdiğini dile getiren Eren, Kıbrıs’ta müthiş  insan hikayeleri ve vatan mücadelesi olduğuna işaret etti.  

Dizinin TRT’ye çok büyük katkı sağlayacağına inanç belirten Eren, çekimlerin de sıkı pandemi tedbirleri çerçevesinde yapıldığını sözlerine ekledi.  Kokteylin ardından pandemi önlemleri göz önünde bulundurularak dizinin ilk bölümü izlendi