Haber Kıbrıs yazarı Birikim Özgür, dün yayınlanan  "Denktaş’a güvenmek hataydı… Mali disiplin bozuldu…"  başlıklı yazısına cevap veren Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'a görüş ve önerilerini dikkate aldığı için teşekkür ederek konu ile ilgili iki not düştü.

Birikim Özgür açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Serdar Denktas,

Görüş ve eleştirilerimi dikkate alıp yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.

İki küçük not:

1) 2018 yılında dövizin yükselmesi sonucu yerel gelirlerde bütçe öngörülerini aşan ciddi artışlar yaşandı. Devletin mükellefiyetlerini yerine getirmesini engelleyecek herhangi bir durum söz konusu olmadı. Yerel gelirlerdeki artış miktarı Türkiye’nin bütçe açığına yapması beklenen ancak yapılmayan katkıların üzerindeydi. “Benden önceki bakan olsaydı herhalde askerimize, çiftçimize, işçimize, emeklimize, memurumuza (…) ödeme yapmaktan geri duracaktı” şeklindeki sataşmanız bu nedenle yersiz. Ama evet, sizden farklı olarak ben olsaydım hiçbir şekilde toplumun tüm kesimlerinin fakirleştiği koşullarda kamu maliyesinin desteklediği alanlara ilave ödeme taahhüdünde bulunup da sosyal adalete zarar vermezdim.

2) 2019 yılına ilişkin sahabet ise “(…) kendisi görevde olsaydı Hayat Pahalılığını ödemeyecek ve dolayısı ile bütçe açığını bu rakamlara çıkarmayacaktı” diyorsunuz. Düşüncem şu şekilde: Keşke yumurta kırıldıktan sonra değil bütçenin Meclise sunulduğu Ekim 2018’den önce veya en kötü ihtimalle Kasım ayında bütçe komitede son şeklini alırken bütçe açığını ortadan kaldırmak için hazırladığınız ve kabine arkadaşlarınızın TV programlarında dile getirdiği 50 maddelik gelirleri artırıcı ve giderleri azaltıcı iç paketi yürürlüğe soksaydınız. Gerçekten güvenilir bir Maliye Bakanı olsaydınız bütçe açığı sorununu Allah’a havale etmez, göz göre göre hükümetinizi düşürmezdiniz. Sayenizde yaşanan zaman kaybından dolayı muhtemelen dengeli bir iç paket yerine acı reçete diye tabir edilebilecek birtakım tedbirler alelacele yürürlüğe sokulacak. Algı siyasette çok önemli ve evet bu konudaki çabanızı her zaman genç kalan ruhunuza bağlıyorum. Hep de böyle kalın lütfen. Ama gerek kendiniz için gerekse başkaları için yaratmaya çalıştığınız algıların gerçek duvarına çarpıp parçalanmamasına da en azından bundan böyle dikkat etmenizde yarar görüyorum. Bu arada, yeri gelmişken, şu 50 maddelik iç paketi kamuoyuyla paylaşmayı düşünür müsünüz? Bence paylaşmalısınız. Hem Hayat Pahalılığını kim ödemeyecekti bilebilmemiz açısından hem de aynı zamanda toplumsal bir sorunun çözümüne çok geç de olsa yapıcı katkı yapmak adına.

Vakit ayırıp eleştirilerime mümkün olduğunca verilerle de destekleyerek cevap verdiğiniz için tekrardan teşekkür eder, siyasal yaşamınızda başarılar dilerim."