Yeniboğaziçi’nde tasarruflarında parça tesirli bomba olduğuna inanılan patlayıcı made tespit edilen Muzaffer Girgin ile Doğan Girgin hakkındaki tutukluluk süresi uzatıldı.

Yeniboğaziçi bölgesinde tasarruflarında torba içinde gömülü halde parça tesirli bomba olduğuna inanılan patlayıcı madde tespit edilen Muzaffer Girgin ile Doğan Girgin hakkındaki polis soruşturması devam ediyor.

Polisin “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlaması ile ilgili başlattığı soruşturmada zanlı Doğan Girgin’in 15 Kasım tarihinden beri ülkede izinsiz ikamet ettiği ortaya çıktı.

Zanlılar devam eden soruşturma kapsamında bugün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Mahkeme yürütülen soruşturmanın ciddiyetine dikkat çekerek zanlı Muzaffer Girgin ile Doğan Girgin’in 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Polis uyuşturucu suçlarından birçok sabıkası bulunan zanlı Muzaffer Girgin’in Haziran ayında cezaevinde bulunduğu süre içinde eski kız arkadaşı ile yaptığı telefon dökümlerinin cezaevinden talep edildiğini açıkladı.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı Girgin, “yapılan şikayette bombanın 5 yıldan beri bende olduğu söylenmiş, ben cezaevinden Temmuz ayında çıktım. Bu süre içinde polis en az 10 kere benim evimde arama gerçekleştirdi. Öyle olsa bu bomba bulunmaz mıydı? Ben uyuşturucu bağımlısıyım. Uyuşturucu olsa anlayım, bomba nedir? Ben terörist miyim?” diyerek kendini savundu

CEZAEVİ TELEFON GÖRÜŞMELERİ SORUŞTURMADA ÖNEM TAŞIYOR

 Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Engin Yıldız mahkemede verdiği ifadesinde, 21 Ağustos 2020 tarihinde alınan bir bilgide zanlı Muzaffer Girgin’e ait olan ve zanlı Doğan Girgin ile birlikte yaşadığı Arıtepe Sokak Yeniboğaziçi’ndeki evinde parça tesirli bomba olduğunun öğrenildiğini açıkladı.

Alınan ihbar üzerine zanlıların 22 Ağustos 2020 tarihinde tespit edilerek tutuklandıklarını söyleyen Yıldız, ayni gün zanlıların evinde arama yapıldığını kaydetti.

Yıldız, yapılan aramada zanlıların evinin karşısında, 11 metre uzaktaki boş arazi içerisinde gömülü vaziyette poşet içerisinde patlayıcı madde olan parça tesirli bomba olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Söz konusu bomba olduğuna inanılan patlayıcı maddenin incelenmek üzere Patlayıcı Madde İnceleme Şubesi’ne, maddenin muhafaza edildiği poşetin ise Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne teslim edildiğini kaydeden Yıldız, emareler üzerindeki çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Yürütülen soruşturmada zanlı Doğan Girgin’in 15 Kasım 2019 tarihinden beri ülkede kaçak olduğunun tespit edildiğini ifade eden Yıldız, bu suç ile ilgili de gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Zanlı Muzaffer Girgin’in cezaevinde bulunduğu 2020 yılı Haziran ayı içerisinde eski kız arkadaşı ile yaptığı telefon görüşmelerinin de cezaevinden talep edildiğini belirten Yıldız, cezaevi telefon görüşmelerinin soruşturmada önem taşıdığına dikkat çekti. Zanlı Muzaffer Girgin’in cep telefonunun da emare alındığını belirten Yıldız, cep telefonunun incelenmek üzere Data Veri İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini kaydetti. Soruşturmanın devam ettiğini aktaran Yıldız, zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Editör: TE Bilisim