BRT Müdürü Özkurt, “BRTK seçim sürecindeki görevlerini en iyi şekilde yapacaktır” ifadelerini kullandı.

BRT Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt, “BRTK Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki görevlerini en iyi şekilde yapacaktır” dedi.

Özkurt yazılı açıklamasında, BRT’nin görev ve sorumluluklarının, Anayasa, BRT Yasası ve ilgili yasalarda yazdığını kaydetti.

BRT’nin asli görevlerinden birinin “haber vermek” olduğunun bilinci ile habercilik ve programcılık kurallarını göz ardı etmeden, eşitlikçi bir yaklaşımla haber bültenlerinde ve programlarında tüm partilere gereği gibi yer verdiğini ifade eden Özkurt, şunları kaydetti:

“BRTK KKTC'nin sesidir ve sesi olmaya devam edecektir. Bu sebeple sayın Cumhurbaşkanı'na sayın Başbakan'a ve sayın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı’na bültenlerde sadece seçime yönelik bir anlayışla yer vermemizi beklemek doğru bir yaklaşım değildir.

Bu ülkenin kurumları herşeyin üzerindedir. BRT sadece seçim süreçlerinde propaganda kanalı değil Kıbrıs Türkünün sesini ve haklı davasını dünyaya duyuran bir Kurumdur. Yapılan ithamlar doğru değildir. Kimse merak etmesin BRTK Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki görevlerini en iyi şekilde yapacaktır.”