Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün son günlerde yürüttüğü büyük operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Satışa hazırlanan yaklaşık 2 buçuk milyon TL değerindeki uyuşturucular “Bataklık” operasyonu kapsamında ele geçirildi.
Meseleye bağlantılı olarak içlerinde 17, 18 yaşlarında gençlerin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Polis, uyuşturucularla ilgili aranan 5 kişi, birçok emare ve soruşturulacak şahıslar ile incelenecek ATM güvenlik kamerası kayıtları, incelenecek telefon kayıtları olduğunu belirtti.
Tutuklanan S.Ö., Y.G.E., A.N.Y.B., M.Y., İ.Ö., M.K. ve M.S. mahkeme huzuruna çıkarıldı, haklarında 3 gün tutukluluk emri verildi.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Kaan Kurtbir, olguları aktardı. Polis, zanlı-1 S.Ö. (K-17), zanlı 2 Y. G. E. (K-65), Zanlı-3 A. N. Y. B. (E-18), Zanlı-4 M.Y. (E-40), Zanlı-5 İ. Ö. Nam-ı diğer “Koçero” (E-45), Zanlı-6 M.K. (E-36) ve Zanlı-7 M. S.’nin (E-40)  Kanunsuz uyuşturucu madde (eroin, MDMA ve Metamfetamin ) ithal, Alma tasarruf ve verme suçlarıyla yargılandığını belirtti. Polis, 27 Kasım tarihinde saat 08:10'da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü tarafından alınan bilgide, Yenikent-Gönyeli adresinde, zanlı-2 Y. G. E’nin ikametgâhında kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini, müteakiben konu ikametgah çevresinde pusu ve takip görevine başlandığını anlattı.
Polis, aynı gün, 12:00-12:20 saatleri arasında mahkeme emri PGM-Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından zanlı 1 S. Ö.’nün huzurunda yapılan aramada; Zanlı-2'nin yatak odasındaki elbise dolabında çeşitli ağırlıkta ve türlerde uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap, toz ve benzeri kalıntılar ele geçirilerek zanlı-I ve zanlı-2’nin suçüstü hali gereği tutuklandıklarını belirtti.

Polis memuru Kaan Kurtbir, mesele ile ilgili zanlı-l'den yapılan soruşturmada, tasarrufunda bulunan söz konusu maddelerin geriye kalan kısmının ise Yenikent-Gönyeli adresindeki ikametgâhta olduğunun öğrenildiğini söyledi. Polis, aynı gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından zanlı l'in huzurunda gösterimi ile evde ve mutfak kısmındaki dolap içerisinde Eroin türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler, Metamfetamin türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler, çeşitli haplar, hassas terazi, uyuşturucu madde paketlemekte kullanılan eldivenlerin bulunup emare olarak alındığını kaydetti.

Polis, mesele ile ilgili olarak zanlı l'den yapılan soruşturma ve temin edilen gönüllü ifadelerin de tasarrufunda bulunan söz konusu Eroin türü uyuşturucu maddeyi Eylül 2021 ayı içerisinde şu an Türkiye'de bulunan babası K. T. Ö.’nün (E-41) yönlendirmesi ile halen aranmakta olan bir şahıs aracılığıyla sehpa içerisinde gönderdiğini anlattı.
Konu sehpanın, yine aynı tarihte zanlı-7 M.S. tarafından kesilerek çıkartıldığı ve zanlı 1'in konu maddenin her birini zanlı 8'in yönlendirmesi ile ayrı ayrı 15 gram olarak tartarak, aranan annesi B.Ö.’nün (K-46) bilgisi dahilinde 122 paket haline getirdiğini belirtti.

Yine aynı tarihte bir süper marketin batısında bulunan boş arazi yolları kenarındaki elektrik direkleri altına zanlı 4 M. Y.’nin alması için 5 paket 75 gram ağırlığında Eroin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bırakıldığını kaydeden Polis, İ. isminde soy ismi henüz tespit edilemeyen şahıs için ise 5 paket 75 gram ağırlığında Eroin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bırakarak almalarını sağladığının tespit edildiğini ifade etti.

Polis memuru Kaan Kurtbir, zanlı 5 İ. Ö. Nam-ı diğer "Koçero"nun 2021 Eylül ayı ve 26 Kasım tarihleri arasında toplam 19 paket 285 gram ağırlığında Eroin türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeleri toplam 114 bin TL karşılığında verdiği, uyuşturucu madde satışından elde etmiş olduğu paranın bir kısmını zanlı 3 A. N. Y. B. ile birlikte annesi B.Ö’nün Garanti ve İş Bankası hesaplarına yatırdığı ve yine zanlı 5'in zanlı 2'nin Garanti Banka hesabına, 2 kez uyuşturucuya karşılık henüz tespit edilemeyen bir şahsın aracılığıyla para yatırdığının öğrenildiğini belirtti.

Polis memuru Kaan Kurtbir, zanlı l'den yapılan soruşturma ve temin edilen gönüllü ifadelerde, zanlı 6 M. K.'nin 24 Kasım tarihinde bin 303 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan sarı renk hapları zanlı 1'e teslim ettiği, zanlı l'in de konu hapların içerisinden 72 adetini alıp ikametgahında sakladığı ve geriye kalan bin 231 adet uyuşturucu madde içeren hapı zanlı-7 ile birlikte zanlı-8'in yönlendirmesi ile Güzelyurt-Lefkoşa yolu üzerinde bulunan Bahçe şehir Üniversitesi tabela altına attıklarının öğrenildiğini belirtti.

Aynı gün söz konusu hapların polis tarafından bulunarak emare olarak zapt edildiğini anlatan Polis, yaklaşık 2 milyon TL’nin üzerinde olan uyuşturucularla ilgili aranan 5 kişi, birçok emare ve soruşturulacak şahıslar ile incelenecek ATM güvenlik kamerası kayıtları, incelenecek telefon kayıtları olduğundan zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti. Zanlıların avukatları tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Aysu Çakan Alakan,  tahkikatın çok yeni olduğuna ve ciddiyetine bulgu yapıp, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Editör: TE Bilisim