Başbakan Faiz Sucuoğlu'nun Genel Kurulda olmaması nedeniyle eleştiriler yapılıyor...

Meclis Genel Kurulu oldukça hareketli ve hararetli tartışmalara neden olabilecek sorularla açıldı...

CTP'li Doğuş Derya’ya yanıtla konuşan Çalışma Bakanı Hasan Taçoy, “Kendisi bu kabine ile çalışmak istedi. Başka birini istese onunla çalışır ne sizin ne benim müdahale hakkımız yoktur. Başarısı günün sonunda kendisi verir siz de denetlersiniz” diye konuştu.

“Demokrasiye inancımızı elbette savunacağız, aksini konuşmak farklı göstermek sadece o demokrasiden kendinize pay çıkarmaktan başka bir şey değildir. Başbakan çalışmak istediği arkadaşların şeklini değiştirmiştir. Kendisi bu kabine ile çalışmak istedi. Başka birini istese onunla çalışır ne sizin ne benim müdahale hakkımız yoktur. Başarısı günün sonunda kendisi verir siz de denetlersiniz. Popülist yaklaşımlara iznimiz yok… Bu ülke kendisi karar verir.”

Doğuş Derya da bunun üzerine yeniden söz alarak, Taçoy’un konuşmasını saptırdığını ifade ederek, eleştirilerde bulundu, Türkiye ile iyi ilişkiler kurulması, ülkede demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Taçoy, ekonomik değişimler, döviz ve bazı kalemlerdeki fiyat artışlarına işaret ederek, ülkede Türk Lirası’nın yeni kullanılmaya başlanmadığını, Euro kullanılsa da bazı sorunların aynı olacağını, enflasyon oranı ve hayat pahalılığının yine yaşanacağını anlattı, ülke şartlarında yapılabileceklerin belli olduğunu söyledi.

Taçoy, Fiyat İstikrar Fonu’nun kullanılma şeklinin belli olduğunu, fiyatlandırmaların geleceğe yönelik yapıldığını, dünyadaki ekonomik gelişmelere iyi bakılması gerektiğini, 2022’nin enflasyon yılı olacağını, KKTC’nin de ayrı bir gezegen olmadığını vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, HP'li vekil Ayşegül Baybar’sın konuşmasının ardından kürsüye çıkarak, muhalefetin çok erken konuştuğunu ve beklenmesi gerektiğini kaydetti.

Kendinin bir zamanlar parti Genel Sekreteri olduğunu bakan olmak istemediğini anlatan Taçoy, parti içlerinde neler olduğunu tartışmak yerine ileriye bakılması gerektiğini ve reformların hep birlikte yapılması gerektiğini söyledi. Taçoy, UBP’nin kendi içerisine karşıması gerekmediğini dile getirdi ve “siz daha çok müdahale ediyorsunuz” dedi.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay da yerinden söz alarak, kimsenin bakan değişikliğini değil 15 gün içinde neden bir bakanın değiştiği konusunu açıklığa kavuşturması gerektiğini söylemesi gerektiğini söyledi ve “kılıf bulmaya” çalışmasına gerek olmadığını kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da, UBP’nin kendi içerisinde yaptığı işler ve değişikliklerden kendisinin sorumlu olduğunu belirtti.

HP Milletvekili Ayşegül Baybars tekrar söz alarak, hiç kimsenin UBP’nin içerisindeki kavgaları merak etmediğini dile getirerek, Başbakan Sucuoğlu’nun buraya gelip soruları cevap vermemesinin parti içi mesele olmadığını ve son bir buçuk yıldır siyasette yapılanların normalleşme çalışılmasını ve dediklerin aksini yapan bir Başbakan’ı sorgulamak ve kürsüden cevaplamasını istemenin parti içi sorun olmadığını kaydetti.