Cemal Özyiğit: “Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey tutamaz”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını ancak bu süreçte yüz yüze eğitimin de mümkün olamadığını belirterek, kaç tane öğrencinin çevrim içi eğitime katıldığı veyahut katılmadığının konuşulması gerektiğine dikkat çekti.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu kürsüsünden açıklamalarda bulundu.

Özyiğit, bir yıldır ülkenin pandemiyle boğuştuğuna dikkat çekerek, bu süreçte olumsuz etkilenen birçok sektör olduğunu fakat en çok etkilenenlerden birinin ‘eğitim’ olduğuna işaret etti.

Kürsüden eğitim bilimcilere seslenen Özyiğit, yüz yüze eğitimin mümkün olmadığı bu süreçte neler yapılması gerektiğine, nelere dikkat edilmesi gerektiğini sorarak, “Bununla ilgili olarak el yordamıyla gidiliyor” dedi.

Çevrim içi eğitim sürecinde bir organizasyon olmadığına vurgu yapan TDP Genel Başkanı Özyiğit, kaç tane öğrencinin çevrim içi eğitime katıldığı veyahut katılmadığının konuşulması gerektiğini dile getirdi.

"ÖZEL OKULLAR VE DEVLET OKULLARI ARASINDAKİ UÇURUM DAHA ÇOK AÇILDI"

Özel okullar ve devlet okullarının arasında uzaktan eğitim sürecinde bulunan uçurumun daha çok açıldığına işaret eden Özyiğit, birçok örgütün, sendikanın elektronik alet bağışı yaparak, bu açığı kapatmaya çalıştığını ifade etti.

“Yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey tutamaz” diyen Özyiğit, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’na seslenerek, “1 Mart tarihinde yaptığınız açıklamada, ‘aşılama tamamlanmadan okullar açılmayacak’ diye bir açıklamanız var. 1 hafta geçti; özel eğitim okulları açıldı. Birileri ne derse desin, özel eğitim dediğimiz öğrencilerimizin eğitimlerinin kesintiye uğramaması gerekiyor. 97 kişinin aşılanması bu kadar zor muydu? Bunu bir açıklarsanız mutlu oluruz” diye konuştu.

"AŞILAMA MUTLAKA OLMALIDIR"

Aşılama Bilgi Sistemi’nin dün kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Sağlık Bakanı Müsteşarı’nın “aşılama olmadan okulları açabiliriz” yönündeki açıklamasına dikkat çeken Özyiğit, “Sağlık Bakanlığı’nın açıklamaları sizi bağlamaz mı yani? 'Aşılama olmadan okulları açabiliriz', beyanat budur. Hangisi doğru bunları konuşalım. Aşılama mutlaka olmalıdır” dedi.

Çevrim içi eğitimlerde de anaokulu çağındaki öğrencilerin bu süreçte ne öğrendiğinin sorgulanmasının gerektiğine vurgu yapan Cemal Özyiğit, “Tabi anasınıfında okuma yazma öğretilmesini doğru bulmuyorum. Ancak bu da konuşulmalıdır” ifadelerini kullandı.