Cezaevinden çıkar çıkmaz yine suça karıştı

Merkezi cezaevinden tahliye olduktan bir gün sonra yaralama ve hırsızlık suçuna karışan Mehmet Mavideniz, yargılanıncaya dek yeniden cezaevine gönderildi.

Cezaevinden 25 Şubat 2021 tarihinde tahliye olmasından bir gün sonra yani 26 Şubat tarihinde hırsızlık ve yaralama suçlarını işlediği tespit edilerek tutuklanan Mehmet Mavideniz hakkındaki soruşturma tamamlandı.

“Sirkat”, “Mülke tecavüz”, “Yaralama”, “Kasti hasar” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlamaları ile dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Mavideniz, hükümsüz tutuklu olarak yeniden cezaevine gönderildi.

Polis zanlı Mavideniz’in 34 sabıkası bulunduğunu 14’ünün benzer suçlar olduğunu mahkemeye aktardı.

 POLİS SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Yasin Kural mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Mehmet Mavideniz’in 26 Şubat 2021 tarihinde kardeşi Hasan Takımcılar ile birlikte Tunahan Aktaş’a ait mandıradan hırsızlık yaptıktan sonra ayni saatlerde Akdoğan’da umumi bir yer olan asfalt yol içerisinde Hasan Takımcılar ve zanlı Mavideniz’in bir taraf olup, diğer taraf olan Hasan Çelik, Oğuzhan Gökhan, Ahmet Özer ve Eray Kahraman ile kavga ettiklerini anımsattı.

Zanlı Mavideniz ‘in kavga sırasında elinde kanunsuz olarak bulundurduğu 28 cm uzunluğundaki bıçak ile Hasan Çelik’i ense kısmından yaraladığını açıklayan Kural, zanlının  ayni sokak üzerinde park halinde bulunan Eray Kahraman’a ait aracın 4 adet lastiğini ayni bıçak ile keserek hasara uğrattığını mahkemeye aktardı.

Zanlı Mavdeniz’in 4 Mart 2021 tarihinde tutuklandığını belirten Kural, zanlının gönüllü ifade vererek yaralama, kasti hasar ve kanunsuz bıçak taşıma suçlarını kabul ettiğini ancak sirkat suçunu kabul etmediğini belirtti.

Yapılan ileri soruşturmada zanlı Mavideniz’in 25 Şubat 2021 tarihinde merkezi cezaevinden tahliye olduğu ve bir gün sonra tekrardan ağır bir suç olan sirkat ve yaralama suçlarını işlediğini belirten Kural, zanlının toplam 34 adet sabıkası olduğunu, bu sabıkalardan 14 tanesinin benzeri suçlardan oluştuğunu belirterek zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.