Yeni bir çalışmada, cinsel saldırıya uğrayan kadınlarda bilişsel gerileme, bunama ve felç ile bağlantılı beyin hasarı geliştirme riskinin daha yüksek olduğu belirtildi. Uzmanlar, bunun toplumun gündeminden düşmemesi gereken bir kadın sağlığı sorunu olduğunu ve cinsel şiddet konusuna odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Kuzey Amerika Menopoz Derneği'nin toplantısında paylaşılan bir çalışma, cinsel saldırının beden ve zihne uzun süreli etkilerinin neler olduğunu gösterdi.

Pittsburgh Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü Kadın Biyodavranış Sağlığı Laboratuvarı profesörü Rebecca Thurston, “Nüfus verilerine bakıldığında, çoğu kadın erken ergenlik ve erken yetişkinlik döneminde cinsel saldırılara maruz kalıyor. Travmanın tedavi edilmemesi, ileride beyinde çeşitli problemlere neden oluyor” dedi.

DEPRESYON RİSKİ ÜÇ KAT ARTIYOR

Thurston, 2018’de yapılan bir araştırmada daha önce cinsel saldırıya uğramış kadınların uğramamış olanlara göre depresyona yakalanma riskinin 3 kat fazla; kaygı bozukluğu ve uykusuzluk hastalığı geçirme ihtimalinin ise iki kat fazla olduğunun bulunduğunu söyledi.