Üzerinde Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesine ait maddelerin ve öğretici aktivitelerin yer aldığı oyun tahtası etrafında toplanan çocuklar, sahip olduğu hakları, resimler, şarkılar ve skeçlerle anlatıp, oyunun sonunda da belediyenin Sosyal İşler Şubesi personeli ile konu ile ilgili sohbet ortamında, çocuk haklarını tartıştı. 
Etkinliğin sonunda çocuklara belediyenin hazırlamış olduğu Çocuk Hakları kitapçığı dağıtıldı.

Girne Belediyesi Sosyal İşler Şube Amiri Misli Kadıoğlu, tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarını bilmesinin, haklarının ihlal edilmesinin önüne geçilmesinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, çocukların her türlü ihmal ve istismara karşı korunması, huzur, barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşamalarının önemine işaret etti. Kadıoğlu, bu tür aktivitelerle de çocuklarla bir araya gelerek, onları bilinçlendirip farkındalıklarını geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

GİRNE BELEDİYESİ’NİN ÇOCUK POLİTİKASI 

Kadıoğlu, Girne Belediyesi’nin yaklaşık iki yıl önce oluşturduğu Çocuk Meclisi ile çocuklara kendilerini ifade edebilecekleri, demokratik bir alan sağlamayı hedeflerken, Danışma ve Destek Merkezi ile de her türlü sosyal ve psikolojik sorunlarıyla başa çıkmalarına destek olmak ve bu konuda toplumsal bir bilinç ve farkındalık yaratmak için çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. 
Birçok farklı atölye ve kursa ev sahipliği yapan Sosyal Yaşam Merkezi ile kentte yaşayan çocuklar ve aileleri için, eğitim ve gelişim olanağı sağlamak yanında sosyal ve kültürel yönden de destekleme vizyonunda olduklarını ifade eden Kadıoğlu, tüm çocukları kucaklayıcı bir politika izlediklerini söyledi. 
Kadıoğlu, çocuk hakları ile ilgili tüm yaptıkları ve yapacakları çalışmalarda çocuklarla ve uzmanlarla birlikte hareket ettiklerini, önümüzdeki süreçte bu anlamda projelerle okullar ve ailelerle birlikte çalışmalarını geliştirme hedefinde olduklarının altını çizdi.

BUGÜN EĞİTİMCİ, UZMAN, POLİS VE AİLELERE YÖNELİK ONLINE SEMİNER DÜZENLENİYOR

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi kapsamında bugün  (20 Kasım 2021) tarihinde, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle çevirim içi seminer düzenleniyor. Çocuk İstismarı Soruşturma Uzmanı Gülhan Gündüz tarafından başta, eğitimci, polis ve uzmanlara yönelik; "Çocuk Haklarından Doğan Çocuk Koruma", Yrd. Doç. Dr. Psikolog Damla Alkan tarafından, "Çocuğa Yönelik Fiziksel ve Duygusal Şiddet", Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı Başkanı Av. Deniz Düzgün tarafından "Çocuk Hakları ve Hukuki Boyutları" konu başlıklarında bilgi paylaşımları yapılacak. 
Katılımcılara katılım sertifikası da verilecek olan seminerin Zoom platformu giriş bilgileri şu şekilde: “Link: https://us02web.zoom.us/j/5808112526?pwd=Tll4K09XalZ4NDBPY0Zxd1BFaEFTdz09 ID: 580 811 25 26 Passcode: 481826 Bilgi ve kayıt için tel no: 0533 879 95 95”