Mağusa Suriçi'nde bir ihbar üzerine yapılan polis kontrolünde tır dorsesinde gizlenerek işlem yaptırmadan ülkeye giriş yaptıkları tespit edilen Suriye uyruklu 2 şahsın tutukluluk süreleri uzatıldı.

Mağusa Suriçi'nde bir ihbar üzerine polis tarafından tespit edilen ve yürütülen soruşturmada tır dorsesine gizlenerek Mağusa Limanı'ndan ülkeye giriş yaptıkları ortaya çıkması üzerine tutuklanan Suriye uyruklu 2 şahıs bugün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

"Muhaceret işlemi yaptırmadan KKTC'ye giriş yapmak" suçlaması ile haklarında yürütülen soruşturma kapsamında 2 zanlının tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

Zanlıların gece yarısı ülkeye izinsiz giriş yaptıkları tespit edilen 6 Suriye uyruklu şahıs ile bağlantılarının olup olmadığı araştırılacak.

POLİS SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Abdulkadir Gildir, 8 Ağustos 2020 tarihinde saat 10.30 da Mağusa Surlariçi'nde Canbulat Yolu Petek Pastanesi yakınlarında suriye uyruklu olduğundan şüphelenilen 2 erkek şahsın olduğu bilgisi alındığını kaydetti.

Polis ekiplerinin olay yerine giderek zanlıların tespit edildiğini belirten Gildir, yapılan kontrolde zanlıların giriş kayıtlarının olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Yürütülen soruşturmada zanlıların 6-7 Ağustos 2020 tarihinde Mersin'den bir şahsın yardımı ile tespit edilemeyen bir tır dorsesine girip gemi ile geldiklerinin öğrenildiğini açıkladı.

Zanlılara sağlık kontrolü yapıldığını ve Covid-19 testlerinin negatif çıktığını söyleyen Gildir, zanlılar ile ilgili ihraç işlemlerinin devam ettiğini aktardı.

Zanlıların Mağusa'da tespit edilen 6 zanlıyla bağlantılarının olup olmadığın araştırıldığını kaydeden Gildir, Suriyeli kaçakların 8 gün daha poliste kalmasını talep etti.