Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganıyla Lefkoşa’da düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı

“Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Lefkoşa’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İrfan Nadir Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Güneşköy 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi ile Girne Rehabilitasyon Merkezi himayesinde, “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganıyla düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı.


Cumhurbaşkanı Tatar yürüyüş öncesinde yaptığı konuşmada, KKTC Devleti olarak engelli bireylerin, ülkenin bütün imkânlarından yararlanmasını sağlamak ve hayatını kolaylaştırmak amacıyla yılın her günü, duyarlı bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.



2010 yılında çıkarılan yasayla engelli bireylerin haklarının korunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin bütün kurum ve kuruluşlarının, engelli vatandaşlara en iyi hizmeti verme zorunluluğu bulunduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, bu çalışmaların Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan komite eliyle de sürdürüldüğünü belirtti.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişen bir ülke olduğunu, yaşanan her türlü sıkıntıya rağmen sorumlulukların yerine getirilmeye devam edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, bunlardan bir tanesinin de engelsiz bir yaşam sağlama sorumluluğu olduğunu vurgulayarak bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.