Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne iki adet diyaliz makinesi bağışında bulundu. 

Sibel Tatar, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ile birlikte bu sabah Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne gidip bağışlanan makinelerden hizmet alan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve diyaliz makinesi konusunda kurs alan hemşirelere de sertifikalarını takdim etti.
Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde böbrek hastalıklarının arttığını ve hastanelerde daha çok diyaliz makinelerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Sibel Tatar, bu ihtiyacı karşılamak için Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne iki adet diyaliz makinesi bağışladığını kaydetti.

Sibel Tatar, eksikliklerin giderilmesi konusunda hükümet ve Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’nın elinden geleni yaptığını dile getirip makinelerin getirilmesine, kurulmasına ve personelin eğitimine yardımcı olan firma temsilcisine teşekkür ederek makinelerin, hastane ve hastalara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra yaptığı konuşmada, hemodiyaliz servisinin hayati önem taşıdığını vurgulayarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Eyüp Göksu da konuşmasında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’a yaptığı bağıştan dolayı teşekkür ederek hastaneye bağışlanan iki makineyle birlikte diyaliz makinesi sayısının 14’e yükseldiğini ve bunun, hizmet kalitesini artıracağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi