Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye temasları çerçevesinde gittiği Gaziantep Havalimanı’nda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Tatar orada, KKTC Ankara Büyükelçiliği, KKTC Gaziantep Başkonsolosluğu ve KKTC Mersin Başkonsolosluğu’na Türkiye’de meydana gelen depremlerdeki fedakâr ve özverili çalışmaları nedeniyle takdir belgesi takdim etti.

Belgeler, Cumhurbaşkanı Tatar tarafından KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel ve KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’ye sunuldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, özellikle Adıyaman’da Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı, öğretmenler ve velilerin enkaz altından çıkarılması için olağanüstü bir çaba sarf edildiğini kaydetti.

KKTC’den Adıyaman’a ulaşan ekiplerle birlikte yetkililerin, altı gün boyunca çalışmalarını sürdürdüğünü ve acılı ailelere destek olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu nedenle Korukoğlu, Demirel ve Mendeli’ye teşekkürlerini sunarak kendilerinin de yaşanan süreç boyunca Türkiye’deki yetkililer ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıp orada bulunan vatandaşlarımızın yanında olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, ziyaretin amacının depremzedelerle bir araya gelerek taziyelerini iletmek olduğunu vurguladı. Türkiye’de asrın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, üzüntüde de sevinçte de bir olduklarının altını çizdi. 

“Onların acısı bizim de acımızdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, dayanışma ve kardeşliği ifade etmek üzere bölgede olduğunu kaydetti.