DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, hiçbir DAÜ personelinin yatırımda meydana gelen gecikmeden dolayı mağdur olmadığını belirterek, “Personel yatırımı konusunda en kısa zamanda güncel duruma geçeceğiz” dedi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ personellerinin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı primlerinin 2 aydır yatırılmadığını Kıbrıs Postası’na doğruladı.

DAÜ personellerinin Şubat ayından itibaren sosyal sigorta ve ihtiyaç sandığı yatırımlarının yapılmadığını açıklayan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, kısa sürede yatırımların yapılmaya başlanacağını ve güncel duruma geçeceklerini ifade etti.

“YATIRIMLAR KONUSUNDA HİÇBİR ÇALIŞANIMIZ MAĞDUR OLMADI”

DAÜ çalışanlarının, yatırımlarının yapılmamasından dolayı sorunlar yaşamaya başladığına yönelik ortaya atılan iddialar ile ilgili konuşan Aykut Hocanın, “Yatırımlar konusunda hiçbir çalışanımız mağdur olmadı. Personellerimizin bu saatten sonra da mağdur olmaması için gerekli kurumlarla görüştük ve yasal girişimler başlattık” dedi. Hocanın, herhangi bir personelin sosyal yatırımlarından kaynaklı sorun yaşaması durumunda devreye gireceklerini ve olası bir mağduriyetin önüne geçeceklerini açıkladı.

“DAÜ’NÜN ŞU AN HERHANGİ BİR KURUMA BORCU YOK”

DAÜ’deki mali sıkıntılara değinen Hocanın, “Mali sıkıntılarımız, 2023-2024 öğretim yılında gerçekleştirilecek yeni öğrenci kayıtları ile aşacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Hocanın son olarak, DAÜ’nün şu an herhangi bir kuruma borcu olmadığını da aktardı.