Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi, 5 Aralık Uluslararası Gönüllülük Günü dolayısıyla “Yaşadığın Yerde Bir İyilik Yap!” çağrısında bulundu. DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Başkanı Prof. Dr. Fatih Bayraktar tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
 
“Yaşadığımız coğrafyada henüz pek bilinmese de, Birleşmiş Milletler Genel Meclisi’nin 1985 yılının 5 Aralık’ında ilan ettiği bir gündür Uluslararası Gönüllülük Günü. Gönüllülük içten bir iyilik hareketidir. Dünyanın neresinde olursa olsun gönüllü insanlar hiçbir menfaat gözetmeden, karşılıksız ve hatta bazen risk alarak iyilik eylemlerinde bulunurlar. Bu nedenle gönüllülük, özellikle günümüz koşulları düşünüldüğünde çok değerli bir erdemdir. 
 
Tüm özel günlerde olduğu gibi, bu günde de amaçlanan, gönüllülük kavramının toplumda daha fazla bilinmesini ve yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bu yüzden DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi olarak üniversitemizin öğrenci, çalışan tüm bileşenlerine “Bugün kampüsünde/şehrinde bir iyilik yap!” çağrısında bulunduk. Bu çağrıyı her yıl tekrarlamayı, 5 Aralık’ı DAÜ, Gazimağusa ve ülkemiz için bir iyilik hareketi günü yapmayı planlıyoruz. Savaşların, çatışmaların, düşmanlıkların, terörün konuşulduğu bir dünyada karşılıksız iyiliğin dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Bu nedenle de yalnızca DAÜ’lüleri değil, herkesi 5 Aralık Pazartesi günü yaşadığı yerde bir iyilik yapmaya davet ediyoruz.”


 

Editör: TE Bilisim