Makam aracına el koyulan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun dün sabah evinden belediye binasına eşek ile gitti. Coşkun, belediyeye eşek ile gitmesinin şov ya da duygu sömürüsü yapmak için olmadığını, Karpaz’daki imkanların bu doğrultuda olduğu için bu yolu tercih ettiğini söyledi.

 “İŞÇİLERİN PARASINI DEĞİL, ARACI VERDİM”

Belediye Başkanı Suphi Coşkun, önceki gün yaşanan olayı anlattı. İcra memurları geldiğinde daha uyuduğunu anlatan Coşkun, Dipkarpaz’a bu konuda da çifte standart uyguladıklarını hisssettiğini ifade etti. İcra memurlarından birinin kendisine karşı sert ve tahrik edici davrandığını savunan Coşkun, memurun kendisine, “Sana 15 dakika veriyorum. Ben bu arabayı bugün alacağım. Arabayı almadan buradan gitmeyeceğim” dediğini söyledi.

Coşkun, memura arabanın köyün malı olduğunu en azından çekici ile değil de şoförün sürerek götürmesini istediğini ancak bu isteğinin de kabul görmediğini belirtti. Çek yazmayı teklif ettiğini de belirten Coşkun, çekin de kabul görmediğinden yakındı. Belediye Başkanı Suphi Coşkun, devlet katkı parasının yattığını ancak o paranın işçilerin parası olduğunu söyleyerek işçilerin parasını vermektense arabayı vermeyi tercih ettiğini ifade etti.

“GÖZDAĞI VERMEK İÇİN FARE DENEYİ YAPIYORLAR”

Suphi Coşkun, gece kulüpleri, kumarhaneler ve otellerin yüklü miktardaki borçları silinirken, halka hizmet eden belediyenin elektriğine faiz indirimi istemenin suç olup olmadığını sorgulayarak bunun çifte standart olduğunu belirtti. Batan belediyeler arasından hangisine icra gittiğini öğrenmek istediğini söyleyen Coşkun, “Sizce de soru işareti yok mu?” diye sordu. Coşkun, “Kamuoyuna gözdağı vermek için, Dipkarpaz halkının üzerinde fare gibi deney yapılıyor” dedi.

SENDİKAYA YANIT VERDİ

Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) eleştirilerine de yanıt veren Coşkun, göreve başladığında belediye işçilerinin grevde olduğunu hatırlatarak, “İşçilerin maaşları asgari ücretti. Ben göreve geldikten sonra 5 bin TL’nin altına maaş vermedim” dedi. BES’le 2 yıllık sözleşmesinin bittiğini ve yenilenmesi için sendikaya kendisinin çağrıda bulunduğunu söyleyen Coşkun, buna rağmen sendikadan kimsenin gelmediğini belirtti.

“İŞÇİLER KENDİ İSTEKLERİ İLE SENDİKADAN AYRILDI”

Bir kişinin işten istifa ettiği için; bir kişinin de çocuk okuttuğu ve sendikaya para kesilmesini istemediği için sendikadan istifa ettiğini anlatan Coşkun, sözleşme bitse de kendisinin sözleşme şartlarını yerine getirmeye devam ettiğini söyledi.

“PARA BULUNCA HAYAT PAHALILIĞINI ÖDEYECEĞİM”

Çalışanların barem artışı ve hayat pahalılığını veremediğini ancak para bulunca onları da ödeyeceğini söyleyen Coşkun, bu artışların işçinin Anayasal hakkı olduğunu savundu. Coşkun, kendisinin göreve geldiğinden beri sosyal hakları da ödediğini ancak geçmişten çok borç olduğunu dile getirdi. Suphi Coşkun, belediyeye bir koltuk dahi almadığını ifade ederek belediyenin kendisi göreve gelmeden önce yeni bir makam aracı olduğunu, kendisinin sadece bu aracı değiştirdiğini sözlerine ekledi. BES’in kendisini eleştirmek yerine destek olması gerektiğini, diğer belediyelerin 4 ay ve üzeri gecikmiş maaş ödemesi olduğunu ifade etti.

Haberci Kıbrıs