Denktaş: Sürekli oyaladılar şimdi de kurultayları var

Denktaş, Lefkoşa Türk Belediyesi‘nin (LTB), merhum Cumhurbaşkanı Denktaş’ın kabrinin çevre temizliği ve peyzaj çalışmalarına katıldı.

Anıt Mezarın yapılması için Bakanlar Kurulu’ndan LTB’ye yetki verilmesini talep ettiklerini ancak bunun gerçekleşmediğini hatırlatan Denktaş, “LTB ve İstanbul Büyüksehir Belediyesi’nin ortak çalışması olacaktı. Daha önce sorumluluğu Gönyeli Belediyesi’ne vermiştik, şimdi basit bir kararla LTB’ye verilmesini istedik. Bu karar sürekli oyalandı ve şimdi de kurultayları falan var, bu yüzden yapılacağı yok” dedi.

“Fuhuş ve uyuşturucu yuvası oldu”

Kabrin aşağıda kalan kapalı kısımlarının fuhuş ve uyuşturucu yuvası olduğunu söyleyen Denktaş, sadece sivil toplum ve halk inisiyatifi olarak bu parka sahip çıkıldığını belirtti.

Projeye Ekrem İmamoğlu gibi AKP muhalifi bir ismin dahil olmasının UBP‘yi rahatsız ettiği konusuna da değinen Denktaş, sorunun sadece bu olmadığını dile getirdi ve “LTB‘nin UBP’ye ait bir belediye olmaması da rahatsız etti” dedi.

“Bu yıl saygısızlık yaparak tören yapmasınlar”

Bu konunun politika yapılacak bir konu olmadığını, en uç sol ve en uç sağa kadar herkesin, fikirleri uyuşmasa bile Denktaş’ın duruşuna saygı duyması gerektiğini söyleyen Denktaş şunları kaydetti;

“Böylesi küçük düşüncelerle yaklaşmamak gerekir. Bu yapılanlar da vefasızlığın dik alasıdır. Kendilerinden ricam 15 Kasım’da ve 13 Şubat’ta burada törenler olacak. Bu yıl bu parkı bitiremeyeceğimiz için bu tören yapmasınlar. Çünkü bu saygısızlık töreni olur. Samimi olsunlar ve o saygısızlığı yapmasınlar

Editör: TE Bilisim