Donör operasyonunda tutuklu sayısı arttı

20 yaşından küçük bir kadının üreme hücresini (yumurta) para karşılığı sattığını itiraf etmesiyle başlayan polis soruşturması genişledi.

Lefkoşa’daki iki tüp bebek merkezinde, 20 yaşından küçük kadının yasaya aykırı bir şekilde yumurta donörü olarak kullanıldığının tespit edilmesiyle başlayan polis soruşturması devam ediyor.

Para karşılığı donör olduğunu Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne giderek itiraf eden B.Ş.'nin şikayeti ile genişleyen operasyonda, aralarında 3 doktor, 1 laboratuvar teknisyenin de bulunduğu tutuklu sayısı 8’e çıktı.

8 Temmuz tarihinden bu yana yürütülen soruşturma kapsamında polis 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

Tutuklular arasında; Dr. F.U.T, Dr. M.E.K. Dr. V. U. ile 20 yaşından küçük yumurta donörlüğü yapan itirafçı B.Ş ve B.Ö.’nün yanı sıra “aracı” olarak nitelenen laboratuvar teknisyeni M.G. bulunuyor.

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoglu Devlet Hastanesinde gözetim altında bulunan zanlı Doktor M.E.K, ambulansla hastaneye getirildi.

'İnsan Hücre, Doku, Organ Nakliyle İlgili Kuralları Düzenleyen Yasa ve Tüzüğe' aykırı davrandıkları gerekçesiyle başlatılan soruşturmada polisin ek tutuklama talep edeceği öğrenildi.