KKTC'de bu sabah yaşanan ölüm olayıyıla birlikte, Covid-19 kaynaklı ölüm sayısı 12'ye yükselirken, hayatını kaybeden kişinin Bella Pais (Beylerbeyi) köyünden 74 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı S.U. olduğunu öğrenildi. Hayatını kaybeden kişinin pozitif olduğunun dün bildirildiği öğrenildi.

Kıbrıs Postası'na konuşan köy muhtarı Niyazi Engin, hayatını kaybeden kişiye pozitif çıkan test sonuçlarının dün kendilerine bildirildiği, bundan öncesinde ise temaslı oldukları için evde karantinada oldukları belirtti. Engin, köyde vakaların sayısında artış olduğunu dile getirerek, Sağlık Bakanlığını köyde rastgele test yapmaya çağırdı.

Engin "Hayatını kaybeden kişi, aile yakınlarından bir kişinin pozitif çıkması nedeniyle evde karantina altındaydı. Dün pozitif olduğunun kendisine bildirilmesinden sonra, Sağlık Bakanlığı ekiplerinin, aile bireylerinden bazılarıyla birlikte, hayatını kaybeden kişiyi de hastaneye götürdü. Hiçbirinde semptom belirtisi yoktu" ifadelerini kullandı.

Ailenin sağlık ekipleri tarafından kalacakları yere götürülmesinin ardından bu sabah 06.00'da pozitif çıkan kişiye ilaçlarının verildiğini belirten Engin" ancak bu ilaçların verilmesinin ardından, 06.30 gibi hayatını kaybetti. Maalesef köyümüzdeki vaka sayılarında artış var. Belediye ve yetkililer bunu biliyor ama bir şey yapamıyorlar. Sağlık Bakanlığını köyde acilen rastgele test yapmaya çağırıyorum"diye konuştu. 

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybeden kişinin kalp, yüksek tansiyon ve şeker hastası olduğunu açıkladı.

Kaynak:Kıbrıs Postası 

Editör: TE Bilisim