Maliye Bakanı Dursun Oğuz, maaşlarla ilgili olarak bir sıkıntı olmadığına işaret ederek, bugün emekli maaşlarının ödendiğini ve Cuma günü ise kamunun ödeneceğine dikkat çekti.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Haber Kıbrıs Web TV’de yayınlanan ve Hüseyin Ekmekçi’nin hazırlayıp sunduğu ‘Günaydın Haber Kıbrıs’ adlı programa telefon bağlantısı ile katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“ÖĞRENCİLER İÇİN AYRI BİR FİYAT BELİRLENİYOR”

Maliye Bakanı Oğuz, 17 bin 500 öğrencinin ülkeye gelmesi kapsamında yapılan çalışmaların tamamlanması üzerine ülkeye bir öğrenci akışı olduğunu ifade ederek, öğrencilerin karantina da kalması çerçevesinde yurtlardan indirim istediklerini ve öğrenciler için ayrı bir fiyat belirlendiğini söyledi.

Oğuz, hedeflenen öğrenci sayısının 17 bin 500 olduğunu ancak ne kadarının gelebileceğini henüz bilmediklerini de belirtti.

“BUGÜN EMEKLİ MAAŞLARI, CUMA GÜNÜ İSE KAMU ÖDENECEK”

“Ülke ve maliye zor günler geçiriyor…” diyen Oğuz, Ocak ayında kapanmanın beklenilen bir durum olmadığını ancak kapanıldığını bu yüzden maliyede beklenmedik bir açık oluştuğunu aktardı.

Maaşlarla ilgili olarak bir sıkıntı olmadığına da işaret eden Maliye Bakanı Dursun Oğuz, bugün emekli maaşlarının ödendiğini ve Cuma günü ise kamu çalışanlarının ödeneceğine dikkat çekti.

“OLUMLU MESAJLAR VERMEK LAZIM”

Ekonomik şartlar ne kadar dar olsa da, bazı söylemlerin motivasyonu düşürdüğünün altını çizen Oğuz, “Bir hayal kurmak değil, bu koşullarda ekonomik döngü olması gerek. İster istemez motivasyon düşüyor... Bu gibi konuları günü geldikçe söylemek lazım. Biz zaten her şeyi gizli kapaklı yapmıyoruz. Olumsuz hava vermek doğru değil. Olumlu mesajlar vermemiz lazım…” dedi.

“GÜVENLİ AŞI DAHA ÖNEMLİDİR”

Koronavirüs aşı tedariki konusunda da konuşan Oğuz, “Gerekli talep doğrultusunda ivedilik hakkı var. Aşının tedariki ile ilgili bir sürü spekülasyonu oldu. Bu kampanya şekline de dönebilirdi ancak güvenli aşı daha önemlidir. Sağlık Bakanlığı test edilerek, denenmiş aşı olması yönünde bir duruşu var” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Kıbrıs Postası 

Editör: TE Bilisim