Maliye Bakanı Sunat Atun, kamuda örgütlü Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu ile bugün öğle saatlerinde bakanlıkta bir araya geldi.

Maliye Bakanı Sunat Atun, sendikalarla yapılan görüşmede varılan uzlaşı ve görüş birliğini açıkladı.

Maliye Bakanı Atun, Ocak ayı ek mesaisinin, Pazartesi günü ödendiğini hatırlatarak, sendikalarla varılan uzlayışa müteakip, Şubat ayı ek mesailerinin hazır olanların bugün hesaplara yatmaya başladığını, en geç Salı gününe kadar tümünün tamamlanmasını hedeflediklerini vurguladı.

Atun, yine aynı anlayış çerçevesinde Temmuz ayı içerisinde de, Mart ve Nisan ayı ek mesailerinin ödeneceğini söyledi.

Bakan Atun, özellikle zor şartlarda görev yapan, fedakârlık gösteren tüm kamu çalışanlarına, kamu işçilerine ve işbirliği içerisinde yapıcı bir şekilde hareket eden sendika başkan ve yöneticilerine de, göstermiş oldukları anlayıştan ve fedakârlıktan dolayı teşekkür etti.

Atun, geçmişte ek mesailerin rutin seyrinde ödendiğini ancak küresel salgının özellikle baş gösterdiği dönemden sonra ödemelerde ciddi aksaklıklar yaşandığını, geçmiş dönemlerdeki Maliye Bakanlarının da ilgili sendikalarla bir araya gelerek bu ödemeleri takvime bağladıklarını da hatırlattı.

“Ancak tabi gelinen süreç içerisinde, bu yüksek enflasyon ortamında devletin giderleri, gelirlerinden daha süratli artmıştır. Bizim gibi, yapısal mali sürdürülebilirlik sorunları olan ülkelerde yüksek enflasyon her zaman gelirleri arttırdığı gibi, giderleri de daha büyük bir oranda artırıyor. Bu da kamu giderlerinin zamanında takvimlendirildiği gibi yapılandırılmasında ciddi bir olumsuzluk oluşturuyor. Ancak, kamu çalışanlarımızın, memurun, işçinin oluşan haklarını vaktinde alabilmesi bizim içinde de önemli. Kamu hizmetlerinin aksamaması, zamanda yerine getirilmesi ve elbette çalışan personelinin motivasyonunu muhafaza edilmesi son derece önemli noktalar. Çünkü hepimiz halkın hizmetinde, halkımızın bu manada memuruyuz” dedi.