MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Avrupa Birliği’ne seslenerek, “Siz Kıbrıs'ı tanısanız ne olur tanımasanız ne olur. 130 ülkeden 110 bin öğrenciye uluslararası denkliklerine sahip ev sahipliği yapıyoruz. 50'ye yakın ülke vatandaşı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bölgesinde mülk edinmiştir. Kuzey Kıbrıs, kendi bölgesinde dünyanın parlayan bir yıldızı olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Kıbrıs konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kıbrıs’ta 2 ayrı devletin var olduğunu herkesin kabul etmesi gerektiğini kaydederek, “AB ve AB'yle birlikte ABD'nin, bunun yanında Rum-Yunan ortaklığının 2 devletli çözüm teklifini kabul etmemesi Kıbrıs Türklüğü için önemsiz bir ayrıntıdan ibarettir” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Londra’da bir grup tarafından protesto edilmesini Meclis gündemine taşıyan Ahmet Erbaş bu tür protestoların ilk kez yaşanmadığını belirterek, 2014 yılında 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın da Larnaka'da aynı müdahaleye maruz bırakıldığını hatırlatarak, “Linç, katliam bunların kültürlerinde ve genlerinde mevcuttur. Bir yandan 1 Nisan’da kanlı terör örgütü EOKA'nın kurtuluşunu kutluyorsunuz bir yandan Cumhurbaşkanımıza linç girişiminde bulunuyorsunuz. Daha önce Muratağa, Atlılar, ve Sandallar köylerinde toplu katliamlarınızı unutmadık; biz bunları unutmadık ama siz bizim verdiğimiz dersleri unuttunuz galiba. Bütün dünya; barışa, huzura, kardeşliğe hasretken kendinize yeni maceralar aramayın” dedi.
“KUZEY KIBRIS, KENDİ BÖLGESİNDE DÜNYANIN PARLAYAN BİR YILDIZI OLACAKTIR”
Ahmet Erbaş, Avrupa Birliği’ne seslenerek, “Siz Kıbrıs'ı tanısanız ne olur tanımasanız ne olur. 130 ülkeden 110 bin öğrenciye uluslararası denkliklerine sahip ev sahipliği yapıyoruz. 50'ye yakın ülke vatandaşı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bölgesinde mülk edinmiştir. Kuzey Kıbrıs, kendi bölgesinde dünyanın parlayan bir yıldızı olacaktır” diye konuştu