Erhan Arıklı: “Haklarında soruşturma açılan KIBTEK’teki üç üst düzey yetkiliyi görevden aldım"

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, KIBTEK’te haklarında Mali Polis tarafından soruşturma açılan üç üst düzey görevlinin, bugün kendisinin talimatıyla görevden alındığını söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, BRT’de katıldığı programda KIB-TEK’te yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"VURGUN YAPAN İŞ ÇEVRELERİNİ EZİP GEÇECEĞİM"

Bakan Arıklı, bazı partililerinin kendisine “iş dünyasıyla kavga etme” dediğini ve bu duruma üzüldüğünü ifade ederek, “Bu yolsuzlukların üzerine gitmeyeceksek bu partiyi neden kurduk? Kamuoyu benim arkamda. Yolsuzluk, vurgun, hırsızlık yapan iş çevrelerini ezip geçeceğim” dedi.

"HÜKÜMETTEN 'GERİ DUR' DİYEN ŞU ANA KADAR OLMADI"

Hükümet ortaklarının da kendisine tam destek verdiğini söyleyen Arıklı, “Geri dur diyen de şu ana kadar olmadı. Milim geri adım atmayacağım” ifadelerini kullandı.

"HAKLARINDA SORUŞTURMA AÇILAN ÜÇ ÜST DÜZEY YETKİLİYİ GÖREVDEN ALDIM"

Arıklı, bugün KIBTEK’te haklarında Mali Polis tarafından soruşturma açılan üç üst düzey görevlinin, kendisinin talimatıyla görevden alındığını söyledi.

"RANT ÇEVRELERİ BASINA SIZDI... MÜTEŞARIMIN AÇIKLAMALARI YERİNDE"

KIBTEK’teki rant çevrelerinin basının içine sızdığını da iddia eden Arıklı, Müsteşarı Aşıkoğlu’nun “Bir gazetecinin KIB-TEK’teki yolsuzluk iddialarıyla ilgili evrakların basında yayınlanmaması için para dağıttığı” yönündeki açıklamalarının yerinde olduğunu ifade etti.

KIBTEK ÖZELLEŞMEYECEK AMA ELEKTRİK ÖZELLEŞECEK

KIBTEK'in "özelleştirileceğine" yönelik iddialar üzerine konuşan Arıklı, "KIBTEK'i şu an bedava birine versek kimse dönüp bakmaz. Şu an özelleştirilmesi mümkün değil, gerek de yok" diyerek, KIBTEK'in değil; elektiriğin özelleşeceğine dikkat çekti: 

"Bizim derdimiz, üretimde çoğulculuğu sağlamak. KIBTEK bizim canımız, ciğerimiz."

"BAZI DEVLET DAİRELERİNİN ELEKTRİKLERİ KESİLMEYE BAŞLADI"

KIBTEK'in devlet dairelerinin elektrik borçlarından dolayı 120 milyon TL alacağı olduğunu, bu paranın tahsil edilememesinden dolayı kurumun yüksek faizle borçlandığını, yüksek faizin de maliyet olarak enerji fatıralarına yansıdığını belirten Arıklı, "Bu nedenle büyük şirketlerin ve elektrik borcu olan devlet dairelerinin elektrikleri bugünden itibaren kesilmeye başladı" dedi.

Editör: TE Bilisim