Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Mart ayında bir pik daha beklendiğini belirterek, yapılacak olan açılımın kademeli ve sınırlı olacağının altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, tv2020 ekranlarında  Reşat Akar'ın sunduğu Gündem Özel  programına  telefon bağlantısı ile katıldı.

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili konuşan  Arıklı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin, "Bir hafta daha kapanırsak, kısmi açılım yapabiliriz" sözü verdiğini söyledi.

Yapılacak olan açılımın kademeli ve sınırlı olacağının altını çizen Arıklı, "Aksi durumda Almanya’nın düştüğü durumlara geliriz" dedi.

"MART AYINDA PİK BEKLENİYOR"

Bu ay içinde vaka sayısında ciddi düşüş beklendiğini ifade eden Arıklı, "Üst Komite Mart ayında bir pik daha beklendiğini söyledi" dedi.

Mart ayındaki pik beklentisi de nedeniyle Pazartesi gününden itibaren tam değil kısmi açılmayı gündeme alacaklarını kaydeden Arıklı, "Almanya'nın ve diğer ülkelerin uygulamalarını inceliyoruz" diyerek, farklı ülkelerin yaptığı hataya düşmemek için ders çıkarmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kamu maaşlarında kesinti konusuna ilişkin ise Arıklı, "Kanun hükmünde kararname geçirdik. Bir çalışma yapacağız. Umarım kamu maaşlarında kesintiye ihtiyaç kalmaz" diye konuştu.