Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komite’nin alınması gereken önerileri ilk olarak kamuoyuyla paylaştığını ifade ederek, Bakanlar Kurulu’nun kamuoyu baskısına maruz bırakıldığını savundu.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Genç TV ekranlarında Nazar Erişkin’in hazırlayıp sunduğu ‘Bugüne Dair’ adlı programa canlı bağlantı ile katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arıklı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin, aldığı kararları Bakanlar Kurulu’na ‘baskı’ oluşturmak için kamuoyuyla paylaştığını ifade ederek, “Kararlar bize gelmeden kamuoyu tarafından duyuluyor. Baskıya maruz kalıyoruz” dedi.

Kamuoyu baskısına maruz kalmaları nedeniyle Üst Komite’nin kararlarına "uymak zorunda kaldıklarını" belirten Arıklı, Bulaşıcı Hastalıklar Yasası'na göre, Üst Komite’nin aldığı kararları ilk olarak Sağlık Bakanlığı’na iletmesi ardından ise Bakanlar Kurulu tarafından değerlendirilmesi gerektiğini aktardı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı, yasa çerçevesinde, kararların ilk olarak Sağlık Bakanlığı’na ardından Bakanlar Kurulu’na getirilmesi halinde, kararların daha net bir şekilde alınabileceğinin de altını çizdi.

Kaynak:Kıbrıs Postası