Başbakan Hamza Ersan Saner, erken seçimle ilgili söylentilerin rafa kalkmadığını açıklayarak, hükümetin zaten erken seçim hükümeti olarak kurulduğunun bilindiğini, bu yüzden de erken seçim konusunu yeni bir şeymiş gibi lanse edilmesine gerek olmadığını vurguladı. Saner konunun muhalefetin yanı sıra hükümet ortaklarıyla da istişare edileceğini açıklarken, bu konudaki en önemli belirleyici etkenin ise Covid-19 salgının durumu olacağını söyledi.

Sinovac aşılarının ilk partisinin bu sabah adaya gelmesi sebebiyle Sağlık Bakanı Ali Pilli ile birlikte Başbakanlıkta ortak bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Saner, erken seçimle ilgili Kıbrıs Postası'nın yönelttiği "erken seçim söylentileri rafa mı kalktı?" şeklindeki soruya cevap verirken, sık sık hükümetin zaten erken seçin hükümeti olduğunu tekrarlaması gözden kaçmadı.

Saner "Hayır, erken seçim rafa kalkmadı ve hükümetimiz zaten bir erken seçim hükümetidir, bunu herkes biliyor. Dolayısıyla burada bir tarih konusu var ve tarih de belirlerken Covid-19 da bu tarihi belirleyecek en önemli etkenlerden bir tanesidir. Bizim parti MYK'sında yaptığımız toplantı sonrasında da söylediğim gibi, bu konudaki görüşmelerimiz devam edecek. Erken seçim hükümeti olduğumuz bilinmektedir. Dolayısıyla bunun sanki de yeni bir şeymiş gibi lanse edilmesine gerek yok sadece tarihin konuşulması gerekir. Bu da muhalefetle konuşulacaktır. Tabii ki hükümet ortaklarımızı da burada unutmamam gerekir çünkü şu anda birlikte hükümet ediyoruz ve onların bizimle birlikte bu yolculukta katkıları olacaktır" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim