Ersan Saner: “Kara yollarında büyük bir sıkıntımız olduğu ortadadır…”

Başbakan Ersan Saner, İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü hakkında açıklamalarda bulunarak, “Ülkemizde çok uzun bir zamandır altyapıda özellikle de kara yollarında büyük bir sıkıntımız olduğu ortadadır…” dedi.

Başbakan Ersan Saner, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun kürsüsünden açıklamalarda bulundu.

Saner, geçtiğimiz gün imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü hakkında konuşarak, muhalefet liderlerini teker teker telefon ile arayarak protokolü paylaştığını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin özellikle altyapısının desteklenmesi ve bu konuda da güçlendirilmesi adına Türkiye’nin bugüne kadar yapmış olduğu katkıların ortada olduğunu söyleyen Saner, bu protokol ile birlikte nasıl yapılacağının da kayıt altına alınmış olduğuna dikkat çekti.

“Hibe programlarının tümünün yatırımlara gidileceği öngörülüyor” diyen Başbakan Saner, şunları söyledi:

“800 milyon kaynakta bütçe açığına aktarılacak tüm bunlar ortadayken Türkiye ile imzalamış olduğumuz protokolün esas amacı, kurum kuruluşların kapasitesini arttırmak, bütçeye katkı sağlamak, ekonominin güçlenmesi için gereğini yapmak, çevre kültür ve turizmin korunması, sivil toplumun desteklenmesi, ulaşım ve altyapının geliştirilmesi için kullanacağımız bir protokol. Bu çerçevede değerlendirdiğimiz de ülkemizde çok uzun bir zamandır alt yapıda özellikle de kara yollarda büyük bir sıkıntımız olduğumuz ortadadır…”

Bazı yolların 2013 yılında temellerinin atılmış olmasına rağmen bitmemiş oluşuna dikkat çeken Başbakan Saner, “Bu bir gerçek, neden çözülmediğini anlamıyorum… Bu eksiklikleri de düşünmemiz gerekiyor” dedi.

1500 TL destek ödemeleri çerçevesinde 57 bin kişinin başvurduğunu ifade eden Saner, “Taaddüdümüz olduğu için yerine getireceğiz doğru” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR SIKINTI YAŞANMAYACAK”

Bu anlaşmanın uygulanması kapsamında reel sektörün desteklenmesi ve altyapının güçlenmesi için hassasiyetle üzerinde duracaklarını söyleyen Başbakan Saner, bu konularda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağına dikkat çekti.