Başbakan Ersan Saner, beraberindeki heyet ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti. Kabulde konuşan Saner, Doğu Akdeniz ile ilgili olarak, “Mavi Vatan konusunda her türlü kararı Türkiye ile birlikte almaya ve uygulamaya devam edeceğiz…” dedi.

Başbakan Ersan Saner, beraberindeki heyet ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.

Saner, “Ana vatan, yavru vatan ilişkisi içerisinde Türk ulusunun, kopmaz bir bağımız vardır. Ana vatanımızla birlikte hareket ederek, mavi vatan konusunda da her türlü kararı Türkiye ile almaya ve uygulamaya devam edeceğiz… Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a çok teşekkür ederiz…” dedi.

Başbakan Saner, dünyanın Koronavirüs nedeniyle sıkıntılarla boğuştuğuna da dikkat çekerek, ülke olarak aynı sıkıntılarla boğuşmakta olunduğunu söyledi. Türkiye’den gönderilen 40 bin doz aşıya da değinen Saner, “Ekonomimizin önündeki salgın engelini, aşacağız inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kabulde, Kıbrıs sorunu hakkında da açıklamalarda bulunan Başbakan Ersan Saner, açıklamasında şunları söyledi:

“Rum kesiminin, Kıbrıslı Türklerle hiçbir şeyi paylaşmamasından kaynaklanmaktadır bu sorun… BM’de çözülmeyen tek dosya Kıbrıs dosyasıdır. BM parametreleri içerisinde anlaşmaya varılmaması bence Kıbrıs konusundaki farklı bir yönelime geçilmesi gerektiğini göstermektedir. Türkiye’nin ve KKTC’nin bütün iyi niyetine rağmen herhangi bir çözüm bulanamadı… Kıbrıs Türk halkı egemen eşitliğinden asla taviz vermeyecektir, Türkiye’nin etkin ve fillin garantisi bizler için hayati önem taşımaktadır. Biz bunun dışında herhangi bir çözüm modelinin Kıbrıs Türk halkının yararına olacağına inanmıyoruz.”

kaynak:kıbrıs postası