Ersan Saner: “Mükellef askerler izne çıkıyor ama birtakım uzamalar gerçekleşebiliyor”

Başbakan Ersan Saner, Aralık ayından bu yana izne çıkamayan mükellef askerlerle ilgili GKK Komutanı ile görüştüğünü, mükellef askerlerin sırayla izne çıktığını ancak izinden dönenlerin önce karantinaya girdiğini ardından birliğe alındığını, bu nedenle izne çıkışlarda aksamalar yaşandığını söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan Başbakan Ersan Saner, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler’in, Aralık 2020’den bu yana haftalık izin hakları iptal edilen mükellef askerlerin, izin haklarına yeniden kavuşmaları yönündeki çağrısını yanıtladı.

Başbakan Saner, dün GKK Komutanı ile 2 kez görüştüğünü belirterek, Komutan’dan aldığı bilgileri şöyle aktardı:

“Bana ifade edilen; çocuklarımız sırayla izne çıkıyor. Ancak Cuma günü izne çıkan ve Pazartesi günü birliklerine dönen askerlere önce PCR testleri yapılıyor, sonra da 5 gün süreyle tecrit ediliyor, ardından da Cuma günü PCR testleri tekrarlanıyor ve birliklerine dahil oluyorlar. Dolayısıyla izne çıkışlarda birtakım uzamalar gerçekleşebilir. İzne çıkan asker, tekrar birliğe katılmadığında, bir başka askerin izne çıkması mümkün değil.”

Başbakan Saner’in konuşması sırasında yerinden söz alan TDP Milletvekili Çeler ise, bahsi geçen uygulamanın tüm birliklerde uygulanmadığını, 109 gündür izne çıkamayan çocukların olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı ile dün görüştüm ve konuyu bilgisine getirdim. Sayın Cumhurbaşkanı, GKK Komutanı ile yüz yüze görüşeceğini söyledi” dedi.

Çeler, “Bazı gerçekler bilinmeli. Size, bana gelen mesajları göstereceğim ama tabi ki isim ve birlik ismi vermeyeceğim, verirsem neler olabileceğini biliyoruz. Bu çocuklar bizim evlatlarımız. En kötü ihtimalle, söz ettiğiniz uygulama en kısa zamanda tüm birliklerde başlamalı” şeklinde konuştu.

Kaynak:Kıbrıs Postası