Ersin Tatar – Morton görüşmesi: “Sırf bir anlaşma olsun diye bir oyuna gelmemiz söz konusu değil”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre öncesi Kıbrıs'ta temaslarda bulunan İngiltere Avrupa Komşuluk ve Amerika Kıtası’ndan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton’u kabul etti. Tatar, görüşmenin ardından açıklama yaparak “Sırf bir anlaşma olsun diye bir oyuna gelmemiz söz konusu değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bugün saat 11.00’de İngiltere Avrupa Komşuluk ve Amerika Kıtası’ndan Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton’u makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, görüşmenin içeriği hakkında bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Tatar, “Bir anlaşmanın olabilmesi için iki tarafın da onayı gerekiyor. Bu bakımdan Kıbrıs Türkü yaşadıkları ile bugüne kadar verdikleri mücadele ile bizim için egemenliğimiz ve devletimiz vardır. Esas mesele halk olarak varlığımızla sürdürebilmektir” dedi.  

"SIRF ANLAŞMA OLSUN DİYE BİR OYUNA GELMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

“Sırf bir anlaşma olsun diye bir oyuna gelmemiz söz konusu değil” ifadelerini kullanan Tatar, Kıbrıs sorununda iki egemen devlet politikasını fikir birliği içerisinde nasıl savunulduğunu Morton ile tartışarak ifade ettiklerini belirtti.

Morton’un, Cenevre'de çok geniş kapsamlı bir hazırlık yapıldığını aktardığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Birtakım farklı farklı girişimlerin olabileceğini ifade etti. Gösterdiğimiz esneklikler karşısında karşı tarafta olumlu bir şey göremedik” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir anlaşma sürecinde bütün bunların çok ciddiye alınması gerektiğini söyledim. İngiltere'nin AB’den ayrılması dolayısıyla bu izolasyonlar konusunda bazı esneklikler gösterebileceğini anlattım” diye konuştu.