Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İngiltere’nin Güney Kıbrıs’taki Yüksek Komiseri Stephen Lillie’nin verdiği bir demeçte, Kıbrıs konusunda varılacak bir anlaşma için “çıkış yolunun federasyon” olduğuna işaret etmesine tepki göstererek, bunun “Kıbrıs meselesini çözümsüzlüğe hapsetmiş müzakere süreçlerinin tekrarlanmasından başka bir anlam taşımadığını” söyledi.

Ertuğruloğlu, İngiliz Yüksek Komiseri’nin demecinde kullandığı üslubun ise “koloni zihniyetinin hala devam ettiğini göstermekte olduğunu” kaydetti.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, İngiltere’nin Kıbrıs Türk halkına karşı sürdürdüğü “Rum yanlısı politikasına artık bir son vermesini” de talep etti.

“Kullandığı uslüp tipik koloni zihniyetinin hala devam ettiğini göstermektedir"

Ertuğruloğlu, konuya ilişkin yapılan açıklamasında, “İngiltere’nin Güney Kıbrıs’a akredite Yüksek Komiseri Stephen Lillie’nin Kathimerini gazetesine verdiği bir demeçte, Kıbrıs konusunda varılacak bir anlaşma için çıkış yolunun federasyon olduğuna işaret etmesi Kıbrıs meselesini çözümsüzlüğe hapsetmiş müzakere süreçlerinin tekrarlanmasından başka bir anlam taşımamaktadır. Kullandığı üslup ise tipik koloni zihniyetinin hala devam ettiğini göstermektedir” ifadesine yer verdi.