Covid-19 salgının en çok etkilediği ülkelerden biri de İngiltere oldu. Son rakamlara göre salgından dolayı 12 Binden fazla insan hayatını kaybetti. Salgın merkezin Londra’dan çok sayıda Kıbrıslı Türk KKTC’ye gelirken bu sefer tam tersi bir durum yaşandı.

İngiltere’de St. George Hastanesi’nde doktorluk yapan Yağmur Esemen bu sabah sessiz sedası İngiltere’ye gitti. Alınan özel izinle Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçen Yağmur Esemen BM Barış Gücü Askerleri gözetiminde Larnaka’ya götürüldü.

Yağmur Esemen buradan da sadece İngiliz vatandaşlarını taşıyan uçak için vatandaş olmamasına rağmen İngiliz Hükümeti’nin verdiği özel izin çerçevesinde Londra’ya gitti.

Kızını Londra’ya uğurlayan Baba Cemal Esemen ise duygularını Kanal T ile paylaştı;

Gururluyum; gittiği için de biraz tedirginim. Kızım 6 mart’ta bir haftalığına gelmişti. Fakat bu olaylardan dolayı uçağı ertelendi. Dolayısıyla bir aya yakın bir süredir Kıbrıs’ta bulundu. Ama bu arada 15 gün önce İngiliz Elçiliği aracılığıyla Larnaka üzerinden uçakla gitmesi için bir girişimde bulunduk ancak, İngiliz vatandaşı olmadığı için kabul edilmedi. Dün bir haber geldi. Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla İngiliz Elçiliği’nden izin verildiğini öğrendik. Bu sabah da Beyarmudu üzerinden Larnaka Havaalanı’na gönderdik. İnşallah hayırlı olur. Biz ailesi olarak kızımızın burada kalması için ısrar ettik. Fakat gördük ki kaldığı zaman daha kötü oluyor. Kendini doktor olmaya adamış bir çocuk. Gece gündüz İngiltere’ye gitmek için çok uğraştı. Biz buna engel olmak istemedik. Kızımız 10 yıla yakın yurtdışında amacına ulaşmak için bu yola baş koydu. Şu anda da St. George Fakültesi’nde doktora uzmanlığını yapmaya çalışıyor. Tam kendinin gelişeceği bir dönemde Kıbrıs’ta olmasını hazmedemedi. Hem tedirginim, hem sevinçliyim.