24 Ekim 2022 tarihinde Ziraat Bankası Gönyeli şubesinden başkasının pasaportunu kullanarak, bankadan para çekmeye çalışan zanlı Suhayb Dahir Ahmedegeh, 10 bin TL nakdi teminata bağlandı.

“Evrak Sahteleme” ve “Bir Belgede Adı Geçen Şahsın Kimliğine Bürünme” suçlarından tutuklanan zanlı Suhayb Dahir Ahmedegeh yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Mustafa Sensev, huzurda bulunan zanlı Suhayb Dahir Ahmedegeh’în “Evrak Sahteleme” ve “Bir Belgede Adı Geçen Şahsın Kimliğine Bürünme” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Sensev, 24 Ekim 2022 tarihinde saat 16.00 raddelerinde Ziraat Bankası’nın Gönyeli şubesinde, zanlı Suhayb Dahir Ahmedegeh’in bankadan para çekme amacıyla banka görevlilerine Muhammed Hashi Farah isimli şahsın pasaportunu verip kendisini Muhammed olarak tanıtıp bir belgede adı geçen şahsın kimliğine büründükten sonra Ziraat Bankası Para Çekme makbuzuna kendi yerine Muhammed Hashi Farah adına imza atmak suretiyle evrak sahtelediğini söyledi.

Polis, aynı tarihte meseleye konu Ziraat Bankası Para Çekme makbuzunun emare zapt edildiğini ve zanlının Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nden temin edilen derdest emri gereği tutuklandığını belirtti.
Sensev, mesele ile ilgili olarak alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri var olduğunu aktardı.

Mesele ile ilgili olarak tahkikatın tamamlandığını aktaran Sensev, ilerde davalarında hazır olmalarını sağlamak amacıyla mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının davasında hazır olması maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 2 gün polis karakoluna ispatı vücutta bulunması ve 10 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.