Başbakan Faiz Sucuoğlu, parti içerisinden kendisine yönelik gelen eleştirilerle ilgili “Belli zümrecikler, birkaç kişi iş karıştırmaya çalışıyor. Partili ama partili değil. Partili olarak kendini görüp, menfaat sağlayan parti içinde de hiçbir değeri olmayan belli arkadaşlar...” şeklinde konuştu.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan ‘Sabah Postası’ isimli programa telefonla bağlanarak, açıklamalarda bulundu.

“İSTİFA OLUR MU BİLEMİYORUM...”

Kabinede istifa olacağıyla ilgili söylentileri değerlendiren Sucuoğlu, “İstifa olur mu bilemiyorum. Bizim bugün itibariyle ajandamızda böyle bir durum yok. Önümüzdeki süreçte ne olacağını bilmiyorum. Bakanlar Kurulu’nu verirken, kabinede değişiklik olacağını söyledim. Türkiye’de de belli durumlarda bakanlar değişiyor. Başka ülkelerde de bu böyledir.” dedi.

“PERFORMANS VE HALKIN MEMNUNİYETİ KABİNEYİ BELİRLER”

Performans ve halkın memnuniyetinin kabineyle ilgili belirleyici olacağının altını çizen Sucuoğlu, Tahsin Ertuğuloğlu’nun yeniden bakan olacağıyla ilgili söylentilere ise şu ifadelerle yanıt verdi:

“Tahsin Bey, bu partide başkanlık, bakanlıklar yapan bir büyüğümüz. UBP’ye büyük katkı veren bir büyüğümüz. Diğer partililerin katkısı neyse bunlar Tahsin Bey için de geçerlidir.”

“BİRKAÇ KİŞİ İŞ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR”

Eleştirilere gülüp geçtiğini söyleyen Sucuoğlu, kurultayda ve erken genel seçimde aldığı oy oranının ortada olduğunu belirtti.

Sucuoğlu, “Neyin başarısızlığını ortaya koyuyorlar merak ediyorum. Eğer öyle birileri varsa adam gibi çıkıp söyleyecek. Kapalı kapılar ardında, dedikodu mekanizmasıyla değil... Belli zümrecikler, birkaç kişi iş karıştırmaya çalışıyor. Partili ama partili değil. Partili olarak kendini görüp, menfaat sağlayan parti içinde de hiçbir değeri olmayan belli arkadaşlar...” şeklinde konuştu.

“DAHA ÖNCE DE BU ŞEKİLDE SEÇİLENLER OLDU”

Zorlu Töre’nin Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı seçilmesiyle ilgili de sözler sarf eden Sucuoğlu, farklı isimlerin de daha önce bu şekilde seçildiğini, 5 turlu bir süreç olduğunu belirtti.

KAYNAK:KIBRIS POSTASI