Faiz Sucuoğlu: Yatırımlar Kıbrıs Türk halkının daha iyi hizmet alması içindir

Başbakan Faiz Sucuoğlu, KKTC'nin kuruluş yıl dönümünde gerçekleşen 'toplu açılış' töreninde konuşarak, "Yatırımlar, Kıbrıs Türk halkının daha iyi hizmet alması içindir" dedi.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, ‘toplu açılış’ töreninde konuştu; açılışların KKTC’nin kökleşmesi yönünde yapıldığını söyledi.

“KKTC’NİN KÖKLERİNİ DERİNLERE SALIYORUZ”

KKTC’nin 38 yılda nice sıkıntılar ve badireler atlattığını belirten Sucuoğlu, “Bugün uluslararası camia tarafından göz ardı edilmeye çalışılsa da KKTC köklerini derinlere salmaya, ayakta durmaya devam etmektedir” dedi. Sucuoğlu, “KKTC, halktan ve her sıkışıldığında koşulsuz yanımıza koşan, dertlerimize deva olan, birikimi, ve engin tecrübeleri bizimle paylaşan, Anavatan Türkiye’mizden almaktayız” dedi.

"VATANDAŞLARIMIZIN YÜKSEK STANDARTTA SAĞLIK HİZMETİ ALMASI SAĞLANACAK"

Girne’de yapılacak olan 100 yataklı askeri hastanenin finansal kaynağının iktisadi ve mal iş birliği anlaşması hükümleri içerisinde Ankara kaynaklı olarak gerçekleştirileceğini ifade eden Sucuoğlu, diğer yatırımlarla ilgili de konuştu. 500 yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi'nin ise BRT tesislerinin kuzey sınırında 270 dönümlük arazide inşasının başlayacağını belirten Sucuoğlu, "360 hasta odası, 118 yoğun bakım yatak sayısı, 20 palyatif yatak sayısı ve 2 de mahkum yatak sayısı yer alacaktır" dedi.  Sucuoğlu, vatandaşların yüksek standartta sağlık hizmeti almasının sağlanacağını ifade etti.  Yollarla ilgili de bilgi veren Sucuoğlu,  611 km yol yapımının Türkiye tarafından 1,9 milyara sağlandığını kaydetti. 

"CUMHURBAŞKANLIĞI BİNASI 3 KÜTLEDEN OLUŞACAK"

Cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili de konuşan Sucuoğlu, "Cumhurbaşkanlığı binası ofis, konferans salonu, resepsiyon kabul salonu olmak üzere birbiriyle ilişkili 3 kütleden oluşmaktadır" dedi. Meclis binasının ise Cumhurbaşkanlığı binasına bakacağını kaydeden Sucuoğlu, binanın yarım ay şeklinde olacağını belirtti. Orta kütlede genel kurul salonları yer alırken, yan kütlelerde ise ofis binalarının yer alacağını söyledi. 

Sucuoğlu, "Yatırımlar, Kıbrıs Türk halkının daha iyi hizmet alması içindir. Biz, yeni kurulan hükümet olarak, geçmişten devraldığüımız görev bayrağını gelecek nesillere duyduğumuz sorumlulukla daha iyi noktalara taşımak için kolları sıvadık" dedi.